Novak Đoković plasirao se u još jedno finaleVimbldona, a na putu ka završnom meču imao je i nekoliko rasprava sa navijačima. Publika nije blagonaklono gledala na Đokovića koji im je šmekerski odgovorio, što je dovelo do međusobnog rata Britanaca!

Poznati tabloid "The Sun" stao je u Novakovu zaštitu i navijače koji su zviždali Đokoviću nazvao je idiotima. U tekstu pod naslovom "Novak Đoković izviždan od "idiota" zbog pogrešno protumačenog slavlja" britanski novinari udarili su na - britansku publiku! Tačnije, onaj bezobrazni deo iste.

djokovic-sun.jpg
Printscreen / The Sun 
foto: Printscreen / The Sun

- Kada je Đoković "svirao“ violinu tokom meča, neki posmatrači su ga izviždali, iako nije bilo jasno da li je reakcija bila iskrena ili ironična. U svakom slučaju, Đoković je delovao kao da je to uzeo u dobrom duhu, smejući se pre nego što je dao palac gore i iskreno se osmehnuvši dok se vraćao na svoje mesto - navodi se, između ostalog, u tekstu.

Dodali su Britanci i rekaciju Džona Mekinroa koji je takođe ostao šokiran ponašanjem publike, a osvrnuli su se na meč koji je Đoković igrao protiv Runea i u kom je isto tako "ratovao" s publikom.

Kompletan tekst ovog britanskog tabloida možete pročitatiOVDE.

Kurir sport / The Sun

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković na terenu