OČEKUJE GA PET SATI PAKLA: Trener UPOZORIO Karlosa Alkaraza pred FINALNI OKRŠAJ sa Đokovićem!
Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

vimbldon

OČEKUJE GA PET SATI PAKLA: Trener UPOZORIO Karlosa Alkaraza pred FINALNI OKRŠAJ sa Đokovićem!

Tenis -

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkaraza, upozorio je svog igrača pred finale Vimbldona (nedelja, 15 časova) da bude spreman za marataon. Biće to repriza prošlogodišnjeg meča za titulu, koji je trajao četiri sata i 43 minuta i Španaco čekuje da i nedeljni duel traje otprilike isto.

- Moramo da planiramo meč koji će biti bitka, kao prošle godine. Već sam rekao Karlosu da će opet trajati pet sati, pa mentalni nivo spremnosti mora da bude veoma visok. Mislim da je Karlos veoma napredovao, posebno kada je u pitanu borba sa pritiskom i to nas sve iznenađuje - rekao je on.

- Veoma nam je jasno na kom je nivou i dokle može da stigne. Izuzetno je teško doći dotle i ponavljati takve nastupe svake nedelje. Zato se toliko dive Nadalu, Đokoviću ili Federeru. Doživeli smo sve to na svojoj koži i malo je iznenađujuće.

Govorio je Španac i o Novakovom oporavku od operacije.

- Realnost je da se veoma brzo vratio nakon tog zahvata. Uspeo je da dostigne dobar nivo i da bude veoma blizu svoje optimalne fizičke spreme. Dobro se kreće, kliza i nema problema. Novak ima mnogo više iskustva.

Upitan za činjenicu da neki smatraju Alkaraza favoritom, Ferero je rekao da zna razlog tome.

- Znamo koliki je Karlosov potencijal i u njegovom timu mislimo da će zakomplikovati stvari Novaku ako bude bio OK. Ipak, znamo da je Novakov nivo igre uvek veoma visok. Čak i u svojim lošim danima, on zna kako da izvede stvari i da rešava probleme, tako da očekujemo veoma visoki nivo igre Srbina - zaključio je Španac.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track