BRITANCI DOBILI ŠAMPIONA VIMBLDONA, ALI ON SE NIČEGA NE SEĆA! Nije planirao da postane teniser, a sada je heroj cele nacije
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

HIT

BRITANCI DOBILI ŠAMPIONA VIMBLDONA, ALI ON SE NIČEGA NE SEĆA! Nije planirao da postane teniser, a sada je heroj cele nacije

Tenis -

Videli smo koliko je Barbori Krejčikovoj značila titula na Vimbldonu, na mestu na kome je pobeđivala i Jana Novotna koja ju je trenirala dugi niz godina.

Emotivni su bili i Henri Paten i Hari Heliovara. Britanac i Finac su savladali Australijance Maksa Pursela i Džordana Tompsona u dramatičnom meču 6:7, 7:6, 7:6 nakon čega su pokuljale emocije.

Heliovara je odmah pao na travu i počeo da plače, a Paten Kome je ovo prva titula na Vimbldonu u karijeri je samo nekoliko minuta nakon kraja duela istakao da se već sada ne seća gotovo ničega sa meča!

"Ljudi, bili ste sjajni. Meč nije mogao da bude neizvesniji, ja se stvarno ne sećam šta se desilo. Za mene je jako posebno to što sam ovo uradio pred toliko ljudi. Ja sam ovde radio leti dok sam studirao, radio sam za IBM 2016. i 2017. godine i nikada nisam planirao da se profesionalno bavim tenisom", rekao je Paten posle meča.

On je sada 43. na rang listi dubl igrača i pre ove pobede najbolji rezultat na grend slemovima mu je bilo treće kolo na Rolan Garosu i US Openu.

U singlu jedva da je igrao, dok je Heliovara došao do 194. mesta u singlu 2011. godine, ali 35-godišnji Finac je odavno specijalizovan za dubl. Već ima titulu na US Openu u miks dublu 2023. godine sa Anom Danilinom iz Kazahstana, a na US Openu i Rolan Garosu je sa Lojdom Glaspulom 2022. došao do četvfinalu.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track