NADAL OTPISAO ĐOKOVIĆA! Oglasio se pred finale i sve ZAPREPASTIO: Novak je za njega BALKANAC, a ne Srbin i čeka ga KRAJ DOMINACIJE
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

zanimljivo

NADAL OTPISAO ĐOKOVIĆA! Oglasio se pred finale i sve ZAPREPASTIO: Novak je za njega BALKANAC, a ne Srbin i čeka ga KRAJ DOMINACIJE

Tenis -

Uoči finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza oglasio se Toni Nadal, stric i nekadašnji trener najboljeg španskog tenisera svih vremena Rafaela Nadala. U svojoj redovnoj kolumni za "El Pais", Novaka je nazvao "veteranom" i "najuspešnijim teniserom svih vremena" (ne i najboljim ikada, prim. aut.), dodajući da ako ga već neko tera da izabere pobednika, da veruje da će to biti Alkaraz.

"Prošle godine je Novak na Vimbldon došao kao najbolji na svetu, kao branilac titule i osvajač Rolan Garosa i Australijan opena i bez ikakve sumnje je dominirao prošle sezone, uz još plasman u finale Vimbldona gde je bio blagi favorit. Ovoga puta je situacija potpuno drugačija. Balkanac (?) je stigao na Vimbldon posle čudne i neobične sezone za njega, bez titule u poslednjih šest meseci i sa brojnim porazima koja mogu da nam kažu da dolazi kraj njegove dominacije. Nešto što bi bilo normalno ako uzmemo u obzir da ima 37 godina...", piše Toni Nadal.

Rafael Nadal, Toni Nadal
foto: Profimedia

"Bez obzira na sve, Srbin je još jednom pokazao za šta je sposoban na grend slemovima, već je to pokazao i na Rolan Garosu gde ga je povreda zaustavila u četvrtfinalu, a sada u Londonu pokazuje da je ozbiljno napredovao. Posle nesigurno starta, videli smo u poslednja dva meča da je ostvario lake pobede i približio se onoj svojoj dobroj verziji", dodaje Toni Nadal i napominje da uprkos svemu Alkaraz ima blagu prednost zbog prošlogodišnje pobede i trijumfa na Rolan Garosu.

Šta kaže o meču Toni Nadal? Ističe da je Alkaraz brži i zna da bi mu više odgovarali brži gemovi, dok sa druge strane Novak ima skroz suprotne ideje o meču, želeći da igra sporije. "Ali, isto tako zna da je opasno ako meč bude predugačak jer bi tu razlika od 16 godina mogla da napravi razliku", dodaje nekadašnji Nadalov trener.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsetimo, Vimbldon je takođe pred finale požurio i dao velike šanse Karlosu Alkarazu da dođe do pobede nad mnogo iskusnijim Novakom Đokovićem koji juri rekorde - osmi Vimbldon i 25. grend slem u karijeri.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:26

Novak Đoković na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track