ŠMEKERSKI POTEZ KARLOSA ALKARAZA! Pogledajte kako je mladi Španac ukazao VELIKU ČAST Novaku Đokoviću! Ovo se RETKO VIĐA (FOTO)
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia UČITAVANJE...

vimbldon

ŠMEKERSKI POTEZ KARLOSA ALKARAZA! Pogledajte kako je mladi Španac ukazao VELIKU ČAST Novaku Đokoviću! Ovo se RETKO VIĐA (FOTO)

Tenis -

Finale Vimbldona igraju najbolji teniser svih vremena Novak Đoković i talentovani španski igrač Karlos Alkaraz, a mlađi teniser u prvim trenucima televizijskog prenosa ukazao je veliku čast Srbinu! Iako stroga pravila ponašanja na trećem grend slemu sezone kažu da je Alkaraz trebalo prvi da zakorači na teren, to se nije desilo...

Nakon što je jedan od zvaničnika turnira kratko popričao sa dvojicom tenisera u tunelu pre nego što su kročili na Centralni turnir, mladi španski igrač insistirao je da publika prvo ugleda Novaka Đokovića. To je poštovanje kakvo zaslužuje najbolji teniser u istoriji, ali i čovek koji 2024. godine igra svoje 10. finale na Vimbldonu. Pogledajte situaciju iz tunela:

1 / 5 Foto: Printscreen / Sport klub

Novak Đoković je iz prvih devet finala u Londonu osvojio sedam titula i po tom parametru je izjednačen sa Pitom Samprasom. Ispred je samo Rodžer Federer koji ima osam titula, a eventualni trofej Đokovića srušio bi još jedan rekord Švajcarca. Takođe, osvajanje Vimbldona 2024. godine značilo bi da je Novak pobegao i nekadašnjoj teniserki Margaret Kort, sa kojom deli prvo mesto na rang listi singl titula sa po 24.

Kurir sport / Mondo / Sport klub

BONUS VIDEO:

00:26

Novak Đoković na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track