NADAL NIKAD BRUTALNIJE O ĐOKOVIĆU! Oglasio se posle finala Vimbldona SUROVIM rečima: To što je Nole uradio je SAMOUBISTVO!
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

KRITIKE

NADAL NIKAD BRUTALNIJE O ĐOKOVIĆU! Oglasio se posle finala Vimbldona SUROVIM rečima: To što je Nole uradio je SAMOUBISTVO!

Tenis -

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, najavio je pred finale Vimbldona u svojoj kolumni za "El Pais" da će Karlos Alkaraz pobediti Novaka Đokovića, ali niko nije očekivao tako ubedljiv trijumf mladog tenisera.

Alkaraz je slavio 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 7:6, što je jedan od najtežih Noletovih poraza u grend slem finalima, a ako pitate Nadala - glavni razlog je loša taktika. Štaviše, Nadal je meč opisao kao "samoubistven izbor" u novoj kolumni.

Uz pohvale na račun Alkaraza, gde čak ističe da je najbrži igrač koga je u životu video, dodaje da njega mogu da pobede samo najkompletniji teniseri današnjice - i to pod uslovom da imaju dobar dan. Što se tiče Đokovića, ne može da se kaže da je imao jedan od takvih dana.

- Novak nijednog trenutka nije odavao utisak tenisera koji ima oružje kojim može da uplaši svog rivala. Njegovi udarci nisu imali preciznost niti snagu da poremete Alkaraza. Kao što sam i pisao pred finale, verovatno su sumnje odigrale svoje pred meč. Odluka nije bila laka. I sa njom se suočavaju teniseri i njihovi timovi kada igraju protiv superiornijeg protivnika. Kako pristupiti meču? Da li uobičajenim oružjem, igrajući svoj prepoznatljiv stil tenisa ili probati da se neutrališe protivnik tako što ćemo igrati nekarakteristično za sebe? Iskreno, ja bih odabrao prvo - objasnio je Toni Nadal koji se čudio taktici koju je izabrao Đoković, a to je servis-volej kombinacija.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Vimbldon, Trava, Toni Nadal, Podloga, Nadalov Stric

Iako je Novak istakao da ništa ne bi bilo drugačije i da je imao taktički drugačiji pristup meču, Toni se ne slaže.

- Nole je izabrao drugu opciju, znajući da njegove noge niti preciznost nisu kao nekada, kao i da bi dug i naporan meč mogao da mu odmogne. Zato je probao taktiku koja se pokazala samoubistvenom. Hteo je da zada visok tempo, igra agresivno i da skrati poene i izlazi na mrežu. Po mom mišljenju, jedina opcija koju je imao je da uspori igru... - ističe Rafin stric.

Prema njegovom mišljenju, morao je da se drži svoje stare igre i da se nada da će Karlos Alkaraz imati loš dan, pošto nije moguće da ga pobedi na brzinu dodajući da to sada može samo Janik Siner.

- I to pokazuje finale Vimbldona, sledećih godina će Italijan i naš veliki španski šampion odlučivati o titulama - zaključuje on.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:06

Miljan govori Jeleni: Novak ne može da trči

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track