Novak Đoković nije uspeo da se domogne 25. grend slem titule, pošto je u finalu Vimbldona poražen od Karlosa Alkaraza - 2:6, 2:6, 6:7.

profimedia0889716408.jpg
John Patrick Fletcher / Action P / Actionplus / Profimedia 
foto: John Patrick Fletcher / Action P / Actionplus / Profimedia

Pre nešto više od mesec dana Novak Đoković (37) imao je operaciju kolena. Uspeo je da se i pored složenijeg hirurškog zahvata vrati na teren. I ne samo što se vratio, igrao je impresivan tenis na Vimbldonu i stigao do finala.

Fakat je da Novak Đoković nije maksimalno spreman došao na Vimbldon i da zbog nekoliko iscrpljujućih mečeva na turniru nije bio fit za finale. A, tamo ga je čekao znatno mlađi i spremniji Karlos Alkaraz (21).

profimedia0889448898.jpg
Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Novak Đoković je ove godine stigao do impresivnih 97 pobeda na Vimbldonu, više od bilo kojeg drugog tenisera. Valja pomenuti da Nole ima 96 trijumfa na Rolan Garosu, 94 na Australijen openu i 88 na US openu.

- Svaki put kada odem do Centralnog terena Vimbldona, ispunjen sam takvom zahvalnošću da živim svoj san iz detinjstva. Hvala celom mom timu, partnerima, porodici, prijateljima za svu vašu podršku tokom poslednjih nekoliko nedelja - napisao je Đoković na Instagramu.

nik.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

U odeljku za komentare, oglas se Nik Kirjos i uputio onako pravu prijateljsku i bratsku poruku:

- Dobar trud, sjajne dve nedelje brate! Sada je vreme za malo piva.

Kurir sport

Kurir sport Đoković trenirao sa Sinerom pred Vimbldon