"NOVAK JE POD VELIKIM PRITISKOM KADA IGRA ZA SRBIJU" Radio sa Đokovićem GODINAMA, a sada je OTVORIO DUŠU: To mu je ozbiljan STRES!
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

sve je rekao

"NOVAK JE POD VELIKIM PRITISKOM KADA IGRA ZA SRBIJU" Radio sa Đokovićem GODINAMA, a sada je OTVORIO DUŠU: To mu je ozbiljan STRES!

Tenis -

Marko Paniki godinama je bio kondicioni trener Novaka Đokovića i dobro poznaje telo, ali i psihu srpskog tenisera. Pred start Olimpijskih igara u Parizu Paniki je otkrio kako je Novak uvek pod velikim stresom kada igra za Srbiju.

- On očekuje previše od sebe. Svi znamo šta je osvojio, ali kada igraš kao ekipa, čak i na manje važnim takmičenjima poput ATP kupa ili Junajted kupa, on je pod velikim pritiskom. Osvojio je Junajted kup sa Srbijom, ali je igrao loše. Pod velikim je pritiskom i na teren izlazi s ogromnom količinom stresa sa kojim se ne nosi baš najbolje. Loše je, primera radi, igrao i u duelima za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama - istakao je Paniki za "SuperTennis", pa dodao:

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Svaki put kada mora da brani boje reprezentacije oseća ogroman pritisak da mora da osvoji bod i bude taj koji će Srbiju odvesti napred. Oni su vrlo složan narod. Nole je iskusan teniser, ali kada igra u timskim takmičenjima to mu je uvek veliki teret.

BONUS VIDEO:

00:43

Novak Đoković u svom omiljenom mestu u Crnoj Gori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track