PISMO NOVAKA ĐOKOVIĆA STARO 8 GODINA! Kada vidite kome se obratio i šta je poručio RASPAMETIĆETE SE! (FOTO)
Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

velikan

PISMO NOVAKA ĐOKOVIĆA STARO 8 GODINA! Kada vidite kome se obratio i šta je poručio RASPAMETIĆETE SE! (FOTO)

Tenis -
A, Aleksandar Knežević, Dado Đilas
foto: Kurir

Kao što je to bio slučaj i prethodnih nekoliko Olimpijskih igara, Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena je prva zvezda srpske delegacije.

Njegova popularnost dovodila je, posebno kada je reč o Igram u Tokiju, do zanimljivih situacija.

Đoković je u prestonici Japana, u olimpijskom selu, tokom nekoliko dana koliko je proveo tamo, pre nego što je otišao u privatan smeštaj, pozirao za na stotine selfija. Sportisti koji su u Japan stigli sa svih krajeva sveta bili su opčinjeni Novakovom pojavom, a srpski olimpijci su imali tu sreću da od, verovatno najboljeg ikada u istoriji naše zemlje prikupljaju savete, iskustva i priče koje će pamtiti do kraja života.

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak nažalost nije uspeo da dođe do medalje, baš kao ni u Riju 2016. godine kada je doživeo debakl.

Izgubio je u prvom kolu od Huana Martina del Potra. Teren je napustio u suzama i tada su nastale scene koje prosečan ljubitelj sporta u Srbiji nikada neće zaboraviti.

Ali, te godine, na Olimpijskim igrama, iza Novakovog učešća na teniskom turniru, ostalo je još nešto što će istorija pamtiti zauvek. To je dokaz veličine i karaktera jednog Srbina koji je pokorio planetu. Đoković i njegov kolega i prijatelj, Viktor Troicki, obratili su se delegaciji Srbije i ostalim srpskim sportistima pismom koje je prikazano na izložbi "Put pravih vrednosti" u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Novak Đoković
foto: Dado Đilas

"Dragi prijatelji i kolege, predivno je bilo provoditi vreme ovih dana sa vama u olimpijskom selu. Izuzetno smo vam svima zahvalni na ukazanom prijateljstvu i ljubaznosti.

Uživali smo svim srcem i bićem i najlepše utiske nosimo sa sobom u dalje vojevanje pobeda na svim frontovima. Neka vas snaga zajedništva nosi i daje neophodnu energiju u svakom trenutku.

Volimo vas - napisano je u poruci koju su potpisali Đoković i Troicki".

BONUS VIDEO:

01:22

Novak Đoković o mogucem meču sa Nadalom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track