NOVAKA ZANIMA SAMO OLIMPIJSKO ZLATO: Neću gledati Alkaraza i Nadala, košarkaši su mi bitniji!
Foto: Dado Đilas

PARIZ 2024

NOVAKA ZANIMA SAMO OLIMPIJSKO ZLATO: Neću gledati Alkaraza i Nadala, košarkaši su mi bitniji!

Tenis -
A, Aleksandar Knežević, Dado Đilas
foto: Kurir

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo olimpijskog turnira u Parizu, pošto je pobedio Australijanca Metjua Ebdena posle dva seta, 6:0, 6:1.

Ebden je uspešan dubl igrač i duže ne igra u singlu, a posle odustajanja brojnih tenisera, dobio je priliku da se u Parizu takmiči i u pojedinačnoj konkurenciji.

"Atmosfera je bila sjajna pod krovom, drugačija od onoga što doživljavamo na Rolan Garosu. Nekako, kada sam video tribine, razne boje i na koji način se ponašala publika između gemova, stvarno sam uživao", rekao je Đoković.

Novak Đoković
foto: Dado Đilas

Đoković rekao je da je ubedljivom pobedom odlično počeo olimpijski turnir, ali da su nelogične odluke organizatora u vezi sa određivanjem igrača koji nastupaju.

"Nemaju smisla i nadam se da će ih promeniti. Bilo je mnogo igrača iz singla koji su čekali, ali imaju ta pravila da pozivaju dubl igrače", poručio je Nole.

Novak Đoković
foto: Dado Đilas

Nadal danas igra dubl, sutra singl sa Fučovičem, a ako pobedi u ponedeljak protiv Novaka što znači da će igrati tri dana za redom.

"Mislim da je to slučaj. Videćemo šta će biti sa njim. Spremili se sa njim kao da je finale. Ovde postoji već veliko interesovanje i ljudi žele da vide taj meč. Pratiću kako se kreće i kako igra. Osim ako se poklopi termin sa košarkašima, onda ću gledati košarkaše", otkrio je Novak, a potom i odgovorio na pitanje u kakvom je stanju njegovo koleno koje je operisao pre mesec dana.

Novak Đoković
foto: Dado Đilas

"Koleno jako dobro reaguje, trenirao sam dosta na šljaci i pre Pariza i u Parizu. Generalno se dobro osećam, mnogo bolje nego pred Vimbldon", rekao je Đoković.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track