3333.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Novak Đoković nastavio je svoj put ka olimpijskom zlatu i u osmini finala turnira u Parizu savladao je Nemca Dominika Kepfera sa 2:0 (7:5, 6:3).

Prvi set krenuo je odlično i Đoković je brzo napravio brejk, te poveo sa 3:1, ali je Kepfer momentalno uzvratio i smanjio na 3:2. Oba tenisera zadržavala su svoj servis sve do finiša seta kada je Novak na 6:5 napravio drugi brejk i osvojio set rezultatom 7:5.

9.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

U drugom setu Novak je krenuo furiozno, stigao je do 3:0 i tu prednost je rutinski držao do kraja meča! Đoković je pobedom protiv Kepfera postavio dva rekorda - prvi je u istoriji koji je četvrti put stigao u četvrtfinale Olimpijskih igara, ali je i sa 37 godina i 74 dana najstariji četvrtfinalista ikada.

Novak će u četvrtfinalu olimpijskog turnira igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je u dva seta bio bolji od Sebastijana Baeza iz Argentine.

6.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Sva dešavanja pre, za vreme i posle meča mogli ste pratiti putem lajv-bloga na portalu Kurir.rs.

UŽIVO PRENOS:

Novak Đoković- Dominik Kepfer 2:0 (7:5, 6:3)

DRUGI SET:

6:3 - Novak je u četvrtfinalu Olimpijskih igara! Đoković je prvi teniser u istoriji koji je četiri puta stigao do četvrtfinala Olimpijskih igara i u borbi za polufinale igraće protiv dobro poznatog rivala - Stefanosa Cicipasa!

5:3 - Odličan servis gem za Kepfera koji ostaje u meču. Ipak, sada će morati do brejka kako ne bi završio takmičenje na Olimpijskim igrama.

5:2 - Dominacija Đokovića! Kepfer ne može do poena na Novakov servis! Srbin ide ka trijumfu.

4:2 - Kepfer smanjuje, ali Đoković i dalje ima veliku prednost u drugom setu.

4:1 - Nastavlja Novak da servira fenomenalno i da gazi ka četvrtfinalu. Takođe, saznao je Đoković i potencijalnog rivala u narednoj rundi, a više informacija čeka vas na linku ispod.

3:1 - Mogao je Novak do brejka, igrao odlično, ali se Kepfer, bar u ovom gemu, izvukao.

3:0 - Peti gem zaredom osvaja Novak i ide ka četvrtfinalu!

Dado đilas NOVAK NASTAVLJA DA GAZI KA OLIMPIJSKOM ZLATU! Đoković srušio Kepfera i zakazao duel sa DOBRO POZNATIM rivalom!

2:0 - Novak nastavlja da gazi Nemca! Ekspresan brejk na startu drugog seta! To su sa oduševljenjem ispratili i zlatni srpski olimpijci Damir Mikec i Zorana Arunović.

Dado đilas NOVAK NASTAVLJA DA GAZI KA OLIMPIJSKOM ZLATU! Đoković srušio Kepfera i zakazao duel sa DOBRO POZNATIM rivalom!

1:0 - Na krilima brejka u finišu prvog seta Đoković je odlično započeo drugi period igre i poveo sa 1:0.

PRVI SET:

7:5 - Novak je u idealnom trenutku stigao do drugog brejka i osvojio prvi set! Borio se Nemac, pružio je odličan otpor, ali ga je Srbin slomio!

6:5 - Osvojio je Novak svoj servis gem sa nulom i sada ponovo vodi. Kepfer će servirati za ostanak u prvom setu.

5:5 - Kepfer igra fenomenalno i odličnim servisima ostaje u ovom setu.

5:4 - Uspeo je Novak da osvoji još jedan gem na svoj servis, ali nas prava drama u finišu prvog seta tek čeka.

4:4 - Nastavlja se rezultatska klackalica u Parizu. Gledaćemo dramatičnu završnicu prvog seta.

4:3 - Uspeo je Novak da osvoji gem na svoj servis i ponovo povede. Đoković ima veliku podršku navijača u Parizu.

whatsapp-image-20240731-at-12.25.29-pm.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

3:3 - Kepfer je uspeo da zadrži svoj servis i izjednači na 3:3.

3:2 - Šok za Novaka u Parizu. Posle osvojenog brejka, odmah je izgubio svoj servis. Ovo sigurno nije očekivao!

3:1 - Novak stiže do brejka u pravom trenutku!

Dado đilas NOVAK NASTAVLJA DA GAZI KA OLIMPIJSKOM ZLATU! Đoković srušio Kepfera i zakazao duel sa DOBRO POZNATIM rivalom!

2:1 - I treći gem se završio tako što ga je osvojio onaj koji je i servirao - uz dva izgubljena poena. Đoković ima prednost, vreme je da pripreti i proba da stigne do brejka!

1:1 - Preslikan prvi gem, samo ga je osvojio Kepfer. Đoković je osvojio dva poena na servis protivnika, ali nije uspeo da stigne ni do brejk lopte.

1:0 - Novak je osvojio prvi gem na svoj servis i pored toga što je izgubio dva poena.

Dado đilas NOVAK NASTAVLJA DA GAZI KA OLIMPIJSKOM ZLATU! Đoković srušio Kepfera i zakazao duel sa DOBRO POZNATIM rivalom!

Prvi je na servisu Novak Đoković. Pogledajte kako je Srbin izašao na teren!

Novak je spreman za početak meča!

Neposredno uoči početka prvog seta na tribinama su uočeni i zlatni srpski olimpijci Damir Mikec i Zorana Arunović kako bodre Novaka Đokovića.

Kurir Sport NOVAK NASTAVLJA DA GAZI KA OLIMPIJSKOM ZLATU! Đoković srušio Kepfera i zakazao duel sa DOBRO POZNATIM rivalom!

UOČI MEČA:

Novak Đoković nastavlja svoj put ka snu koji sanja čitavu karijeru - zlatu na Olimpijskim igrama. Protivnik najboljeg srpskog tenisera biće 30-godišnji Nemac Dominik Kepfer, trenutno 70. igrač na ATP listi.

Đoković i Kepfer sastali su se samo jednom i to u četvrtfinalu mastersa u Rimu 2020. godine kada se Novak mučio, ali je posle tri seta ipak uspeo da savlada Nemca (6:3, 4:6, 6:3).

Kepferu je najbolji plasman na ATP listi bilo 49. mesto i jasno je da je Novak veliki favorit u ovom meču, što govore i kvote na kladionici. Kvota na pobedu Đokovića iznosi 1,03 dok je na trijumf Kepfera čak devet.

whatsapp-image-20240729-at-4.09.38-pm-3.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Na putu ka osmini finala Novak i dalje nije izgubio niti jedan set, te je sa 2:0 srušio prvo Australijanca Ebdena, a zatim je rešio i teniski klasik protiv Rafaela Nadala. Sa druge strane, Kepfer se mučio malo više, pa je u oba svoja meča izgubio set, ali je i slavio. Srušio je Nemac Raonića i Arnaldija i sebi je zakazao okršaj sa Novakom.

Pobednik meča između Đokovića i Kepfera u četvrtfinalu igraće protiv boljeg iz duela Baez - Cicipas.

Đoković je slobodan dan na Igrama iskoristio kako bi posetio ostale srpske sportiste u Olimpijskom selu, a da li mu je druženje prijalo ostaje da se vidi.

Šta vi mislite, da li Novak Đoković konačno može da osvoji zlato na Olimpijskim igrama?

Anketa

Da li Novak Đoković konačno može da osvoji zlato na Olimpijskim igrama?

Ova anketa je završena.
Glasalo je 729 korisnika

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković konferencija na Olimpijskim igrama