ĐOKOVIĆ IGRA ZA ZLATO! Novak je u finalu OI, Srbija ima drugu medalju: Srpski as pobedio Muzetija i zakazao spektakl sa Alkarazom
Foto: Dado Đilas

Majstoreeeee

ĐOKOVIĆ IGRA ZA ZLATO! Novak je u finalu OI, Srbija ima drugu medalju: Srpski as pobedio Muzetija i zakazao spektakl sa Alkarazom

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijskih igara.

Đoković je u polufinalu savladao Italijana Lorenca Muzetija sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2, pa će u nedelju protiv Karlosa Alkaraza igrati za zlato.

U svakom slučajno, Novak je doneo Srbiji drugu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Podsetimo, prvu medalju su osvojili strelci Zorana Arunović i Damir Mikec u miksu.

Meč je trajao 110 minuta.

Prvi set je trajao dosta dugo, nije bilo brejka do desetog gema kada je pri rezultatu 5:4 Novak nadoknadio 40:0 i sa pet vezanih poena stigao do brejka i seta posle 63 minuta igre.

Drugi set je bio sušta suprotnost prvom. Gledali smo četiri uzastopna brejka! U tom periodu je bilo dosta nervoze na terenu stadiona "Filip Šatrije", pa je Novak u jednom trenutku ušao u oštru raspravu sa sudijom iz Španije.

Ipak, prekinuo je Đoković niz brejkova, poveo sa 3:2 i onda prelomio sa novim brejkom za 4:2. Srpski as je sva četiri puta oduzeo servis rivalu u drugom setu i izborio prvo finale na Olimpijskim igrama.

Ovo je prvo olimpijsko finale u istoriji srpskog tenisa.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz igraju finale u nedelju u dnevnom programu. Meč bi trebao da počne oko 14 časova, ali nema za sada određenog termina. Finale se igra odmah posle meča za treće mesto u ženskom dublu koji počinje u 12 sati.

Kurir sport

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO MUZETI 6:4, 6:2

TOK MEČA

2. SET

6:2 - GOTOVO JEEEE! Novak Đoković je u finalu Olimpijskih igara, a Srbija je stigla do druge medalje u Parizu! Neverovatan drugi set i četiri brejka za Đokovića.

5:2 - Novak je potvrdio brejk! Upisao je dva asa u ovom gemu i stigao na korak od konačne pobede.

4:2 - Tako je! Brejk Đokovića! Sva tri servisa u drugom setu je oduzeo Italijanu i napravio veliki korak ka finalu!

3:2 - Tako je! Novak prekida niz brejk gemova i prvi put vodi u drugom setu!

2:2 - Četvrti brejk u nizu! Velike tenzije i nervoza na terenu čine tenisere ranjivijim na servisu. U ovom gemu je i Muzeti prišao sudiji da se požali na ponašanje gledalaca.

1:2 - Novi brejk Italijana. Novak je potpuno izašao iz takta posle svađe sa sudijom. Italijan je to iskoristio i ponovo stekao brejk prednosti.

Kraći prekid meča, u raspravu su ušli Novak Đoković i glavni sudija meča Španac Žaume Mas Kampistol. Novak je greškom doneo Muzetiju brejk priliku u trećem gemu drugog seta, a sudija je izrekao Novaku opomenu. Novak mu je prišao i pitao ga: "Šta sam rekao? Reci mi, šta misliš da sam rekao! Ti prepoznaješ kada šta treba da se uradi", cinično ga je upitao Novak.

Novak Đoković, Žaume Mas Kampistol
foto: Screenshot

1:1 - Sjajan odgovor Đokovića! Odmah je vratio brejk i stigao do izjednačenja. Italijan je otvorio gem sa dva poena, potom je Novak nanizao naredna četiri.

0:1 - Četiri neiznuđene greške je napravio Novak na početku drugog seta i bukvalno poklonio gem rivalu.

Muzeti je po završetku prvog seta polomio reket, pa je kažnjen opomenom od strane glavnog sudije Španca Žaumea Mas Kampistola.

Olimpijske igre 2024, Novak Đoković
foto: Dado Đilas

1. SET

U prvom setu smo videli samo jedan as, i to Novakov.

Đoković je, međutim, imao samo četiri vinera, po dva forhendom i bekhendom, dok je Italijan upisao deset vinera. Ali je Italijan imao i više neiznuđenih grešaka (15-12)

6:4 - Nije slušala loptica Novaka na startu desetog gema, što je ispratio krikom koji je mogao da čuje i najudaljeniji deo Pariza. Muzeti je poveo sa 40:0, a onda je Novak stigao do izjednačenja. A onda je nanizao još dva poena i stigao posle 63 minuta igre do brejka i seta!

5:4 - Novak je ponovo jedan smeč zakucao u mrežu, ali ga srećom ta greška nije skupo koštala. Imao je potom Novak sreće da iz drugog servisa pogodi samu liniju terena i upiše as za 30:30.

4:4 - Još jedna šteta. Novak je posle fantastičnog forhend vinera bio na 15:30, ali nije uspeo da ugrozi servis Italijana.

4:3 - Ubedljiv servis gem za Novaka.

3:3 - Igra se 41 minut, a tek je odigrano šest gemova.

3:2 - Gem sa nulom za Novaka i vođstvo 3:2 posle 36 minuta igre.

2:2 - Prava šteta. Novak je propustio čak četiri brejk lopte u gemu, od toga tri vezane. Muzeti je iskoristio četvrtu gem loptu u najdužem gemu do sada.

2:1 - Još jedan težak gem pripada Novaku. Đoković je spasao jednu brejk loptu.

1:1 - Forhend Italijana stvara veliki problem Novaku. Upisao je dva vinera u gemu koji je dobio sa jednim izgubljenim poenom.

1:0 - Novak je prvi servirao u meču i poveo. Nije bilo lako. Poveo je 40:15, ali je potom Italijan spasao dve gem lopte. Ipak, serija grešaka rivala doneli su Novaku prvi gem u meču.

1 / 78 Foto: Dado Đilas

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 19 časova na stadionu "Filip Šatrije" igra za finale Olimpijskih igara.

Protivnik prvom nosiocu olimpijskog turnira u polufinalu je Italijan Lorenco Muzeti.

Biće ovo njihov četvrti meč ove sezone, a prethodna tri je dobio Novak.

Igrali su u osmini finala u Monte Karlu, kada je rezultat glasio 7:5, 6:3.

Takođe su odmerili snage u šesnaestini finala na Rolan Garosu, mestu gde će i danas igrati. Rezultat je bio 7:5, 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:0.

Poslednji meč su igrali nedavno u polufinalu Vimbldona, kada je u tri seta Novak rešio meč sa 6:4, 7:6(2), 6:4.

Ukupno su igrali sedam puta, a Muzeti je slavio samo jednom, i to prole godine u Monte Karlu u osmini finala sa 2:1 (4:6, 7:5, 6:4).

Na šljaci su igrali četiri puta, a Novak vodi sa 3:1. Od toga dva puta na Rolan Garosu, i oba meča su bila prilično teška za Novaka jer je bilo po pet setova.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Novak Đoković izvadio krstić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track