Novak Đoković dao je veliki intervju francuskim medijima u kojem je pričao na razne teme, a fokus je bio na olimpijskom zlatu:

- I dalje želim da igram u Los Anđelesu. Uživam u igranju za svoju zemlju na Olimpijskim igrama i u Dejvis kupu - rekao je Novak.

whatsapp-image-20240804-at-19.51.17-1fa66105.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Ponovio je koliko je srećan zbog trijumfa.

- Ovo je najveći uspeh koji sam imao i najspecijalniji osećaj. Mislio sam do sada da je nošenje zastave moje zemlje na otvaranju Olimpijskih igara 2012. najbolji osećaj koji sportista može da ima.

Bio je svestan u koliko je teškoj situaciji bio:

- Olimpijske igre su svake četvrte godine tako da je šansa da se medalja osvoji za vašu zemlju veoma retka. Znam da imam 37 godina i ne znam koliko još šansi. Sve sam znao, morao sam da se sa time izborim. Morao sam da se fokusiram na ono što mora da se uradi na terenu. A to je najveća bitka. Veoma sam uzbuđen što sam to uradio protiv momka koji je trenutno najbolji na svetu.

Ponovio je i zbog čega ga je ovaj uspeh još više usrećio:

profimedia0895994926.jpg
Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Biti na tom terenu sa srpskom zastavom oko vrata, pevajući srpsku himnu, ništa nije lepše od toga u profesionalnom sportu. Sigurno moje najveće sportsko dostignuće.

whatsapp-image-20240804-at-5.44.17-pm.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Poruka na kraju je bila više nego moćna:

- Ja ne igram ovaj sport samo da bih osvajao turnire, nego jer ga volim mnogo. Sada hoću da uživam i slavim ovaj uspeh - zaključio je Noivak.

Kurir sport