U intervjuu za emisiju Puls Srbije, teniski trenerBogdan Obradovićkomentarisao je fenomenalan uspeh Novaka Đokovića, koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju.

Obradović je istakao da je ovo dostignuće kruna Novakove karijere i pokazatelj njegovog nesalomivog duha i koncentracije, posebno u situaciji kada se očekivao poslednji veliki uspeh u njegovoj bogatoj karijeri.

- Novak je bio pod posebnim pritiskom, ali je pokazao izuzetnu koncentraciju u ključnim trenucima. Uspeo je da odbrani mnoge brejk lopte i ostane fokusiran, čak i kada nije iskoristio sve prilike - rekao je Obradović.

Kurir televizija ON ZNA KOLIKO DUGO ĆE NOVAK JOŠ IGRATI I OSVAJATI TROFEJE! Čuveni teniski trener za Kurir otkriva: POVREDE GA NEĆE ZAUSTAVITI

On je dodao da je Đoković od početka turnira izgledao odlučan da osvoji zlato, što je dodatno potvrđeno njegovom igrom i pristupom svakom meču.

Obradović je istakao da Đoković već godinama cilja na olimpijsko zlato i da je ovaj uspeh rezultat njegove dugogodišnje posvećenosti i truda.

- Novak je godinama radio na tome da osvoji ovu medalju, i uspelo mu je. Ovo je svakako velika stvar za njega, ali i za sve nas koji smo ga pratili kroz sve te godine.

profimedia0896137920.jpg
CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia 
foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Govoreći o Novakovoj povredi, koja ga nije sprečila da postigne vrhunske rezultate, Obradović je naglasio da je to testament njegove mentalne snage i fizičke pripremljenosti.

- Povrede su deo sporta, ali Novak je pokazao da, uprkos svim preprekama, može da se vrati jači. Njegova posvećenost treningu i zdravom načinu života omogućila mu je da se oporavi i osvoji ovu medalju - dodao je Obradović.

Obradović je optimističan u pogledu budućnosti Đokovićeve karijere, ističući da, iako ima 37 godina, Novak biološki izgleda mnogo mlađe i ima potencijal da igra još nekoliko godina na vrhunskom nivou.

- Mislim da Novak može još 4-5 godina da igra na ovom nivou. On je fizički izuzetno spreman, a mentalno je uvek bio izvanredan.

whatsapp-image-20240804-at-5.44.16-pm.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Na kraju intervjua, Obradović je izrazio nadu da će Đoković nastaviti da donosi radost svojim navijačima i Srbiji.

- Novak je mnogo dao ovom sportu i siguran sam da će nastaviti da nas iznenađuje i raduje svojim igrama - zaključio je Obradović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Printscreen/RTS Novak Đoković izvadio krstić