Novak Đoković izneo je svoje zlato pred hiljade navijača u Parizu, pred Ajfelovu kulu!

Na ceremoniji proslave olimpijskog šampiona, kakvu do sada nije doživeo, Nole je izašao na binu ogrnut srpskom zastavom i sa medaljom oko vrata.

Održao je emotivan govor, jer je opet osetio kako mu naviru emocije.

"Ovo je vrhunac svakog sportiste, jer kad ste mladi sanjate da predstavljate soju zemlju. Postoje grend slemovi, postoji Rolan Garos,jedan od najvećih turnira za nas, a kada predstavljam Srbiju, to je velika čast i privilegija i ovo je definitivno najveći uspeh koji sam ostvario. Zbog emocija koje sam prolazio juče, to nikad nisam osetio u životu, sa 37 godina bio sam bolji od mlađih momaka, uspeo da osvojim zlato i ne postoji ništa lepše od ovoga", rekao je Nole.

"Osećam ovde sjajnu podršku, vi ste sjajni i najbolji na svetu. Svaki sport, svaki stadion je ispunjen do kraja. Hteo sam nešto da gledam i nisam mogao da nađem karte. Mogli ste neku da 'ukradete' za mene. Šalim se, neverovatni ste, fanatastična energija. Ovo su mi pete olimpijske igre, nosio sam zastavu Srbije i mislio sam da je to najbolji osećaj za sportu, sve do juče, kada sam osvojio zlato. Hvala vam što ste napravili ove Igre posebnim za svakoga", dodao je Đoković u poruci zahvalnosti Parižanima.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

Printscreen/RTS Novak Đoković izvadio krstić