Uspeo je Novak Đoković da na Olimpijskim igrama u Parizu po ko zna koji put ispiše istoriju i svoj narod učini najponosnijim na svetu.

Zbog čega? Odgovor je jasan, Srbin je uspeo da se okiti olimpijskim zlatom i osvoji jedino ono što mu je nedostajalo u bogatoj karijeri. Put do ovog istorijskog uspeha je bio trnovit, nimalo lak - povreda, operacija, poraz u finalu Vimbldona, a onda kao nagrada, cela planeta je juče videla suze radosnice na Novakovom licu.

whatsapp-image-20240804-at-5.12.59-pm-6.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Ne treba trošiti reči oko toga koliko je Novak Đoković želeo ovu medalju. Poslednji atom snage je dao da usreći svoju Srbiju, i u tome je uspeo, ne čemu mu smo mu svi neizmerno zahvalni.

"Prošetao" se Đoković do finala Olimpijskih igara gde ga je sačekao najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Mladi Karlos Alkaraz, na "svojoj" šljaci izašao je na crtu srpskom teniseru i sa namerom da spreči u ostvarivanju sna koji traje preko 20 godina. Na svu sreću, protiv čudesnog Srbina nije uspeo u toj nameri.

profimedia0896022024.jpg
Wan Xiang / Xinhua News / Profimedia 
foto: Wan Xiang / Xinhua News / Profimedia

Veoma atraktivan meč, pun uzbuđenja i nervoze koja je u velikoj dozi bila prisutna kod 37-godišnjeg tenisera, ali i kod nekoliko miliona ljudi koji su ovaj meč posmatrali preko malih ekrana. Svaki Srbin "tresao" se dok je gledao Novakovu jučerašnju borbu, nešto više od tri i po sata aktivnog stresa, koji se kasnije pretvorio u zadovoljstvo.

Juče je čitava planeta, Evropa, ali i najvažnije, svaka kuća u Srbiji srčano navijala za Noleta, što se može zaključiti i po mnogobrojnim video snimcima koji kruže po društvenim mrežama, najkreativnije navijanje pokazala je porodica devojke koja je na Instagramu upisana "tararistic4".

3942825-nole-ls.jpg
Printscreen X 
foto: Printscreen X

Naime, u ovom kratkom videu, njena porodica pokazala je sve faze prosečnog Srbina tokom bodrenja našeg asa.

U videu, pored kog je napisala "Svaka kuća danas tokom Noletovog meča", navela je 25 faza koje prolazi srpska porodica dok prati tako napet meč kakav je bio juče.

1. Moljenje Noleta da odigra kako treba.

2. Prostačko navijanje

3. Neverica

4. Obraćanje njegovoj porodici

5. Istraživanje Noletove ishrane

6. Tešenje da si isti kao on

7. Prozivanje Noletovih protivnika

8. Dokazivanje da znaš bolje od Noleta i njegove klupe

9. Svađanje sa ukućanima

10. Spoznaja da nam je Nole svima nekada bio komšija

11. Bajanje i proklinjanje protivnika

12. Remećenje javnog reda i mira

13. Zabrana disanja dok Nole servira

14. Nestrpljenje

15. Proglašenje jednog člana porodice za baksuza ukoliko Nole gubi

16. Nepomeranje sa mesta zbog malera

17. Molitva Bogu

18. Demonstracija koreografije

19. Rast srčanog pritiska

20. Ispijanje alkohola

21. Loženje i pre pobede

22. Slavljenje što si Srbin i što je Nole Srbin

23. Plakanje

24. Pozivanje na alkoholisanje

25. Igranje kola

Potpuno očekivano, ovaj video je oduševio mnoge postao viralan na društvenim mrežama, pa je već sakupio preko 38.000 lajkova, i nema sumnje da će ta cifra i dalje da raste.

Kurir sport

Bonus video:

Printscreen/RTS Novak Đoković izvadio krstić