Španski teniser Karlos Alkaraz doživeo je neočekivani poraz od Gaela Monfisa u drugom kolu mastersa u Sinsinatiju.

Treći teniser sveta je bio slobodan u prvoj rundi što znači da je izgubio prvi meč koji je odigrao nakon finala Olimpijskih igara protiv i poraza od Novaka Đokovića u borbi za zlatnu medalju.

Ne viđamo često izliv emocija kakav je imao Alkaraz u meču protiv veterana iz Francuske kada je uništio reket snažnim udarcima o betonsku podlogu.

Zanimljivo je bilo i nakon meča pošto je Španac pronašao izgovor za poraz.

"Trenirao sam veoma dobro pred start turnira, prethodnih dana sam se osećao prilično dobro, udarao sam lopticu čisto, kretao se odlično... Iskreno, na Centralnom terenu u odnosu na ostale terene loptice su išle mnogo brže, odskakale su mnogo, mnogo više na ostalim terenima" rekao je Alkaraz i dodao:

profimedia0899286648.jpg
Debby Wong/ZUMA Press Wire/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Debby Wong/ZUMA Press Wire/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Došao sam ovde uveren da ću se osećati dobro, da ću prikazati dobar tenis, jer sam naučio kako da igram na ovoj podlozi. Znam kako da igram na ovoj podlozi, ali ispostavilo se da je u pitanju potpuno drugačija podloga, potpuno drugačiji sport...".

Poručio je potom i da će biti spreman za uspehe na narednim turnirima.

"Nije bilo tako, ali moj način razmišljanja ostaje isti, spreman sam da osvojim svaki turnir na kojem se budem pojavio".

Bonus video:

Kurir TV KARLOS ALKARAZ NA BORBI BIKOVA U ŠPANIJI