Prvi teniser sveta Janik Siner u dva navrata bio je pozitivan na zabranjenu supstancu steroid klostebol tokom ovogodišnjeg mastersa u Indijan Velsu, ali neće biti suspendovan nakon što je nezavisna komisija utvrdila da u tom incidentu nema njegove krivice ili nemara.

Povodom ove situacije u "belom sportu" oglasio se i Nik Kirjos koji je osudio tenisera, rekavši da je trebalo da bude dosta više kažnjen od oduzimanja bodova sa Mastersa i novčanog iznosa koji je zaradio tamo.

"Besmisleno. Bez obzira na to da li je slučajno ili namerno. Ako si dva puta pozitivan na zabranjenu supstancu (steroid), moraš biti suspendovan na dve godine. Tvoje performanse su poboljšane. Masažni krem, da, lepo", napisao je Kirjos na društvenim mrežama.

U saopštenju piše da je do prekršaja došlo nakon što je Sinerov fitnes trener kupio proizvod koji je korišćen za negu posekotine na prstu Sinerovog fizioterapeuta. Rečeno je da je proizvod sadržao manje od milijarditog dela grama zabranjene supstance anaboličkog steroida klostebola.

Siner je od početka u istrazi sarađivao sa Jedinicom za integritet.

(Kurir sport)