DOSTA IM JE VIŠE LAŽI! Teniseri digli OPŠTU POBUNU zbog Sinera i DOPING AFERE - usijale se društvene mreže: Zahtevaju PRAVDU!
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

BURA

DOSTA IM JE VIŠE LAŽI! Teniseri digli OPŠTU POBUNU zbog Sinera i DOPING AFERE - usijale se društvene mreže: Zahtevaju PRAVDU!

Tenis -

Veliki skandal potresa "beli sport"...

Vest da je prvi reket sveta, italijanski teniser Janik Siner, ove godine dva puta bio pozitivan na doping testu tokom turnira u Indijan Velsu žestoko je uzdrmala tenis.

Iako je dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol, na kraju je oslobođen optužbi sa objašnjenjem da je ustanovljeno da je zabranjeni steroid uneo "slučajno".

Afera koja se pet meseci skrivala u strogoj tajnosti i krajnje bizarno opravdanje izazvali su neviđenu pometnju na društvenim mrežam. Mnogi teniseri i teniserke smatraju da Italijan ima protekciju i traže pravdu!

Najoštriji je bio Australijanac Nik Kirjos koji smatra da je Siner zaslužio oštru kaznu.

"Besmisleno. Bez obzira na to da li je slučajno ili namerno. Ako si dva puta pozitivan na zabranjenu supstancu (steroid), moraš biti suspendovan na dve godine. Tvoje performanse su poboljšane. Masažni krem, da, lepo", napisao je Kirjos na društvenim mrežama.

O dvostrukim aršinima govorio je Kanađanin Denis Šapovalov.

"Različita pravila za različite igrače... Ne mogu da zamislim kako se svaki teniser koji je bio suspendovan zbog nedozvoljene supstance sada oseća", smatra Šapovalov.

Janik Siner, Danil Medvedev
foto: Profimedia

Sličan stav ima i Francuz Luka Puj.

"A, možda da vi prestane da nas pravite ludima?".

Britanski teniser Lijam Broudi ušao je u raspravu na Tviteru:

"Bilo da se Siner dopingovao ili ne... Ovo nije pošteno. Mnogi teniseri prolaze kroz iste stvari i moraju da čekaju mesece ili godine da dokažu nevinost. Ovo ne izgleda dobro", napisao je i pokrenuo burnu diskusiju na mrežama.

"Ovo je presmešno... Steroidi iz druge ruke preko masaže? ATP samo gleda na igrače koji im donose novac. Dobro za biznis, ali loše po transparentnost i integritet", dodao je Tenis Sandgren, kome su se pridružili još i Mute, Kifer i mnogi drugi teniseri.

Što se tiče teniserki, reagovala je Tara Mur:

"Izgleda da je bitan samo imidž vrhunskog tenisera", napisala je ona i dodala da očigledno sve zavisi od "mišljenja ljudi na vrhu" koji su subjektivni, dok je Darija Kasatkina recimo preko "lajka" izrazila neslaganje sa ovakvom odlukom ATP.

Janik Siner
foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Kurir sport/J.M./Mondo

00:15

Novak Đoković izvadio krstić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track