Udarna vest iz sveta sporta je haos zbog pozitivnih doping testova Janika Sinera.

Italijan je tokom Indijan Velsa dva puta dobio pozitivne rezultate testova, a onda dostavio čudno objašnjenje koje je prihvaćeno, pa će, čini se, proći bez ozbiljnijih posledica.

Prema informacijama koje su stigle do javnosti, Siner je bio suspendovan tajno na nekoliko dana, a verovatno će ostati bez bodova koje je osvojio na Indijan Velsu.

Italijan je poručio da nije namerno uneo nedozvoljenu supstancu i da je ona došla do njega preko fizioterapeuta Đakoma Naldija i spreja za rane koji je on koristio.

Nakon što je priča dospela u javnost ekspresno su stigle reakcije iz sveta tenisa. Teniseri i teniserke su se redom oglašavali, razočarani zbog činjenice da će Italijan tako lako preći preko svega, dok su mnogi imali ozbiljnije probleme za slične prekršaje.

Ko je okrivljeni fizioterapeut?

Đakomo Naldi je u timu prvog tenisera na ATP listi od 2023. godine nakon što je pomogao u oporavku od povrede skočnog zgloba koju je Siner dobio tokom meča protiv Holgera Runea u Sofiji u oktobru 2022. godine.

Prethodno je radio u košarkaškom klubu Virtus.

"Radim sa Janikom od februara. Ja sam iz Bolonje. Upoznao sam Janika oktobra 2022. godine. Došao je na moju kliniku zbog povrede zgloba. Radili smo zajedno sedam dana i na kraju godine me je pitao da se pridružim timu jer je njegov fizio promenio posao. Odlučio sam da im se pridružim i srećan sam zbog toga", pričao je Naldi za sajt ATP.

U prošlosti je Đakomo imao situacije koje mogu da se povežu sa ovom u kojoj se nalazi Siner sada, pošto je Vins Hanter u trenutku kada je bio član Virtusa bio pozitivan na "karboksi THC" zbog čega je odradio suspenziju u trajanju od tri meseca.

Bonus video:

Kurir Novak Đokovic stigao u Crnu Goru