"AKO SE DOPINGUJEŠ KLOSTEBOLOM PRAVI SI IMBECIL" Posle skandala Sinera oglasio se i njegov sunarodnik - Italijan žestoko opleo!
Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

DOPING

"AKO SE DOPINGUJEŠ KLOSTEBOLOM PRAVI SI IMBECIL" Posle skandala Sinera oglasio se i njegov sunarodnik - Italijan žestoko opleo!

Tenis -

Italijanski teniser Marko Bortoloti, kojem je najbolja pozicija u karijeri u singlu 355. mesto jedan je od primera koji opravdavaju nadležne organe za doping.

Naime, Bortoloti je početkom ove godine kažnjen jer je bio pozitivan na klostebol, a isto su mu samo oduzeti bodovi i nagradni fond sa turnira na kojem je igrao kada je uzet pozitivni uzorak.

"Kao u Sinerovom slučaju, nisu ustanovljeni krivica ni nemar", naveo je Bortoloti u intervjuu za "Ubi Tennis".

"Prvo se mora slučaj procentii, ne može se tek tako reći 'bio je pozitivan' i to je to, a ne znaš ni kojom supstancom. Igrač onda ima mogućnost da ponudi kontradokaze, postoji proces", objašnjava Bortoloti.

doping
foto: Shutterstock

"Nadam se da je najgore iza njega. Glupo je, govorimo o masti za rane koja ne utiče na igru, pronašli su minimalnu količinu (nanogram). Dok su trajale optužbe, razgovarao sam sa svojim prijateljem biologom, koji mi je napisao: 'Ako se dopinguješ klostebolom, pravi si imbecil'".

Italijan je kritikovao kolege koje su odmah skočile na njegovog sunarodnika.

"On jeste deo porodice steroida, ali nije pravi steroid. Kirjos, Puj, Šapovalov i ostali ne znaju o čemu govore – videli su naslov i odmah su pustili jezik, da li su zavidni... Janik ima svu moju podršku", zaključio je Bortoloti.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track