SINER SE IZVUKAO ZATO ŠTO JE BOGAT? Italijan pred kamerama govorio o doping aferi: Kad je čuo pitanje novinarke nije mu bilo dobro
Foto: Printscreen

nezgodna situacija

SINER SE IZVUKAO ZATO ŠTO JE BOGAT? Italijan pred kamerama govorio o doping aferi: Kad je čuo pitanje novinarke nije mu bilo dobro

Tenis -

Doping afera Janika Sinera danima unazad je glavna tema u svetu sporta.

Kao grom iz vedra neba u utorak je odjeknula vest da je mladi italijanski teniser u martu dva puta pao na doping testu. Skandalozna vest skrivala se u strogoj tajnosti mesecima, a onda se samo pojavilo saopštenje da je na turniru u Indijan Velsu dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu kolstebol i da nije kriv.

Sinerov trener je dao objašnjenje u koje je malo ko poverovao. Za propust su optužili fizioterapeuta Džakoma Naldija i člana tima Umberta Ferera.

U prošlosti smo gledali kako brojni slabije ranigrani teniseri odmah budu suspendovani kada se ustanovi da su pozitivni na neku od nezodvoljenih supstanci, tako da su čak i Sinerove kolege uvidele dvostruke aršine. Ako već nije kriva ATP organizacija koja je na neki način "štitila" najboljeg tenisera planete, onda može da se priča o finansijskoj moći koju Siner ima zbog koje je mogao da angažuje najbolje advokate.

Tokom intervjua koji je dao za ugledni ESPN novinarka iznela iste argumente i tako indirektno pitala Sinera da li se izvukao zato što ima novčana sredstva da obezbedi sebi najbolju moguću odbranu.

Očekivano, Italijan se odmah pobunio. Tvrdio je da je imao iste šanse kao i ostali...

"Naravno, zbog toga gde sam ja trenutno imam i mogućnost da imam kvalifikovane stručnjake. Ali, stvari će ići tokom kojim krenu. Imao sam prilike da imam kvalifikovane ljude, ali opet sam bio tretiran kao svi ostali. Razlog zbog kog sam nastavio da igram sam već odavno objasnio, kada smo shvatili kako je ušlo u moje telo i od čega, saopštili smo brzo, tako da kada se sve uzme u obzir - sve je bilo isto kao i kod ostalih tenisera. Nije to bio lak period za mene", kazao je Janik Siner za "ESPN".

"Nemam šta da dodam, bilo je teško vreme za mene, puno strepnji, srećan sam što se završilo i pao mi je kamen sa srca. Nadam se da niko od tenisera neće prolaziti kroz ovo. Nadam se da će ljudi i shvatiti zašto su mi dali da nastavim da igram, sve sam objasnio kako je bilo i kako je trebalo da bude. Nadam se da svi mogu da razumeju", zaključio je on.

Kurir sport/J.M./Mondo

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track