KO JE FAVORIT NA US OPENU? Mišljenje Amerikanaca će sve šokirati! Spominjali doping, Sinera, Alkaraza, Medvedeva, ali i Đokovića!
Foto: Dado Đilas

prognoze

KO JE FAVORIT NA US OPENU? Mišljenje Amerikanaca će sve šokirati! Spominjali doping, Sinera, Alkaraza, Medvedeva, ali i Đokovića!

Tenis -

Počinje US Open, a eksperti već ređaju prognoze! Do sada se čekalo da Novak Đoković, koji sada inače brani titulu iz prošle godine, padne. Sada, izgleda da Amerikanci veruju u Đokovića i njegovu rekordnu 25. grend slem titulu koja bi mu osigurala da niko ne može da ga stigne decenijama!

Za "ESPN" su prognozirali Bil Koneli, Tom Hamilton i D'Arsi Mejn, svi su pomenuli Novaka, a za dvoje od troje analitičara Srbin je apsolutno prvi favorit turnira. Nije US Open njegovo omiljeno mesto, osvojio je "samo" četiri titule tu, ali izgleda da je i sa 37 prvi favorit. Naravno moralo je da se pomene kako mu se otvorio žreb, kako je tu imao sreće, ali se priznalo da je u sjajnoj formi.

Novak Đoković
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Karlosa Alkaraza sada malo ko spominje, uprkos tome što je Janik Siner osvojio Sinsinati i to prilično lako i ubedljvo verovatno je zbog doping skandala koji ga potresa ispao iz priče i veruju analitičari da neće imati dovoljno fokusa da izdrži konstantni pritisak medija. Doduše, organizatori žele da ga zaštite, ali novinari ne prestaju da postavljaju pitanja o dopingu.

BIL KONELI - NOVAČE, BOLJE NIJE MOGLO!

"Mislim da će Đoković opet osvojiti turnir. On je na drugoj strani žreba u odnosu na Sinera, Alkarza i Danila Medvedeva, skoro da je žreb dobar kao onaj na Vimbldonu gde je sa jedjim kolenom stigao do finala. Imao je vremena da se oporavi, osvojio je Olimpijske igre pobedom nad Alkarazom samo nekoliko nedelja nakon što ga je Alkaraz oduvao u finalu Vimbldona. Đoković će igrati oslobođeno i samopouzdano. Ovo je najlakši mogući put za Đokovića, sa Sinerom koji ne izgleda kao da je na 100 odsto i sa Alkarazom koji ima samo jedan način igre na tvrdoj podlozi. Đoković je u najboljoj formi od vrhunskih igrača, Dolazi li to 25. titula?"

Novak Đoković, Karlos Alkazar, Pariz 2024
foto: Dado Đilas

TOM HAMILTON - KADA DOĐE 8. SEPTEMBAR...

"Đoković je na briljantnom mestu da osvoji 25. grend slem. Žreb mu se divno otvorio, postao je peti igrač u istoriji koji je kompletirao zlatni slem u Parizu i očekujem da dođe u perfektnom trenutku. Uspeo je da ostvari jedan od najvećih ciljeva u karijeri i sada želi da poboljša svoj učinak na grend slemovima. Alkaraz deluje malo van forme u poslednje vreme, dok Siner ima distrakcije van terena i slučaj doping. Đoković je ovde pobeđivao četiri puta ranije i kada dođe 8. septembar trebalo bi da osvoji US Open."

Novak Đoković, Karlos Alkazar, Pariz 2024
foto: Dado Đilas

D'ARSI MEJN - DOK GLEDAM SINERA...

"Ovo pitanje je mnogo teže za mene nego pre nekoliko dana. Dok sam gledala Sinerov niz u Sinsinatiju gde je pobedio Andreja Rubljiova, Aleksa Zvereva i Frensisa Tijafoa u tri dana zaredom osećala sam se da će osvojiti US Open. Ipak sada se našao pod sumnjom i pitanjima (a možda ga napadne i publika u Njujorku) zbog otkrića da je dva puta bio pozitivan na doping testu u martu i ne znam da li će to podneti mentalno. Ako uspeo da ostane fokusiran kao u Sinsinatiju sigurno da može da pobedi, ali jednostavno je mnogo "ali" za mene po pitanju toga. Umesto toga ću birati Alkaraza koji možda igra malo slabije posle Olimpijskih igara i njegove kratke sezone na tvrdoj podlozi. On igra dobro u Njujorku i sjajan je kada se igra na pet setova na velikim turnirima."

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track