KAKAV JE NOVAK ĐOKOVIĆ CAR! POKAZAO AMERIKANCIMA ZLATO IZ PARIZA: Srbin oduševio publiku u Njujorku!
Foto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

faca

KAKAV JE NOVAK ĐOKOVIĆ CAR! POKAZAO AMERIKANCIMA ZLATO IZ PARIZA: Srbin oduševio publiku u Njujorku!

Tenis -

Novak Đoković oduševio je publiku u Njujorku, kada je na otvoreni trening koji je posmatrali nekoliko hiljada ljudi došao sa zlatnom medaljom, koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Parizu.

Novak Đoković
foto: mpi04 / imago sportfotodienst / Profimedia

Ponosno je Nole pokazivao odličje koje mu je nedostajalo da kompletira vlastitu kolekciju trofeja i tako potvrdi da je najbolji teniser sveta svih vremena. Amerikanci su aplauzima i sa velikim oduševljenjem pozdravili ovaj potez Novaka Đokovića.

Posle otvorenog treninga koji su sa velikom pažnjom ispratili i američki mediji, usledila je vrlo posećana konferencija za medije. Jedno od pitanja za Novaka bilo je "pitanje motivacije", jer je osvojio sve što jedan teniser tokom karijere može.

- Sada kada sam osvojio sve, šta mi preostaje da postignem? I dalje želim da stvaram istoriju i da se zabavljam na terenu. Uvek se nadam da ću uspeti da inspirišem mnoge mlade ljude da se okrenu tenisu. Pustiti ih da gledaju i igraju tenis su neki od razloga zašto nastavljam - rekao je Đoković i nastavio:

Novak Đoković
foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Rivalstva koja imam sa Sinerom i Alkarazom, kao i sa Zverevom, Medvedevim ili Cicipasom, za mene su suparništva koja donose radost u takmičenju, koja me inspirišu da poboljšam svoju igru. Razlika u godinama je velika, ali ne utiče previše na mene. Osećam se dobro, zadovoljan sam svojom igrom, kao i time gde sam i šta sam postigao poslednjih godina.

Novak Đoković je svoj pohod na 25. grend slem titulu i petu u Njujorku počeo u noći između ponedeljka i utorka po srednjeevropskom vremenu, kada je igrao protiv Moldavca Radua Albota.

Novak Đoković, Danil Medvedev
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Novak Đoković četiri puta je podizao pehar na US openu, ali nijednom to nije uradio u olimpijskoj godini. Tri puta je poražen u finalu, a jednom u polufinalu.

Gubio je od Rodžera Federera u polufinalu (2008), a potom su usledila tri neuspeha u završnici, od Endija Marija (2012), Stana Vavrinke (2016) i Danila Medvedeva (2021). Vreme je da skine prokletstvo. Nole to može.

Kurir sport

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track