"ZAMISLI KAŽU TI DA IMAŠ KOKAIN U KRVI!" Šokantne reči Danila Medvedeva posle pobede nad Srbinom
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

US OPEN

"ZAMISLI KAŽU TI DA IMAŠ KOKAIN U KRVI!" Šokantne reči Danila Medvedeva posle pobede nad Srbinom

Tenis -

Ruski teniser Danil Medvedev govorio je o aktuelnom slučaju u tenisu nakon pobede nad Dušanom Lajovićem.

Peti teniser sveta je imao manji problem u meču protiv Srbina, izgubio je jedan set, ali je stigao do drugog kola gde će igrati protiv Fabijana Marošana.

Nakon pobede nad Lajovićem dobio je pitanje o doping skandalu u kojem se nalazi Janik Siner.

"Mislim da je moja perspektiva pomalo... Vidi, samo on zna šta se tačno dogodilo, ne možemo znati. Niko ne može znati pravu istinu osim njega, njegovog tima, a možda i momaka koji su, kao, nezavisni sud. Nadam se da ova situacija može biti ista za svakog igrača, na primer da svaki igrač može da se brani. Pravila su malo nejasna", rekao je Medvedev i potom iznenadio odabirom primera:

"Doping slučajevi me pomalo plaše, on je znao šta se desilo, pa je uspeo da se odbrani. Zamislite bilo kog tenisera u prvih 100 koji dobije imejl, a oni kažu, vidi, bilo je kokaina u tvojoj krvi. Dođeš kod njih i kažeš: 'Nikad nisam ništa uradio u životu, ne znam kako je to dospelo tamo'. Kada ne znaš, možeš da budeš suspendovan. To je malo zeznut deo, ali takva su doping pravila. Kao što sam rekao, samo se nadam da će biti ista pravila za svakog igrača".

Danil Medvedev
foto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Rus tvrdi da stalno vodi računa o tome šta i kako radi.

"Uvek se trudim da se pobrinem za ovo. Nikad ne znaš šta može da ti se desi u životu. Neki doping slučajevi, govorim o svim sportovima, izgledaju baš smešno. Život je ponekad smešan. Ne, ja se stalno brinem o tome, ali nikad ne znaš šta može da se dogodi", zaključio je Medvedev.

Bonus video:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track