ĐOKOVIĆEV NAJVEĆI MRZITELJ NA SUDU: Izgradio karijeru na "pljuvanju", sada kuka za pomoć jer je prepušten sam sebi!
Foto: Profimedia, Printscreen

karma

ĐOKOVIĆEV NAJVEĆI MRZITELJ NA SUDU: Izgradio karijeru na "pljuvanju", sada kuka za pomoć jer je prepušten sam sebi!

Tenis -

Teniski analitičar i osoba koja je svoj imidž i karijeru izgradila "pljuvanjem" po Novaku Đokoviću, Ben Rotenberg, nalazi se u velikom problemu.

Nije Amerikanac u neprijatnoj situaciji zbog Novaka koji se nikada nije oglašavao po pitanju ovog "stručnjaka", već zbog Aleksandra Zvereva sa kojim je na sudu.

Rotenberg je svestan da će parnicu protiv Zvereva izvesno izgubiti, tako je pokrenuo akciju sakupljanja novca za sudske troškove na "goufundme.com" stranici.

- Moje ime je Ben Rotenberg. Od 2011. sam samostalni novinar. Za oko deceniju, izveštavao sam sa profesionalnih teniskih turnira za 'Njujork tajms', a često sam radio i za 'Reket magazin' u kome sam bio jedan od urednika, a pisao sam i za druge listove, uključujući i 'Slejt'.

Veliki deo mog posla odnosio se na ono što se dešava van terena, bio je fokusiran na susret i tenisa i kulture, ali je uključivao i istraživačko izveštavanje. Priča zbog koje sam u situaciji da tražim pomoć počinje pre skoro četiri godine, kada sam počeo da izveštavam o najvažnijoj priči u mojoj karijeri - napisao je Rotenberg

KAKO JE ZVEREV TUŽIO BENA

Rotenberg je prvi koji je lansirao priču o Zverevu i zlostavljanju njegove bivše partnerke Olge Šaripove.

Prvi deo prče o tome objavio je "Reket magazin" gde je Ben bio zaposlen, dok je drugi deo završio u "Slejtu".

Rotenberg je tvrdio da je imao bezgraničnu podršku oba lista, ali...

Prvobitna tužba bila je Zverev protiv "Reket magazina" i "Slejta", oni su se ogradili od celog slučaja, tako da je Ben ostao prepušten sam sebi.

Ukoliko se dokaže da je kriv, Rotenberg će morati da plati minimum 22 hiljade dolara sudskih troškova.

Slučaj se vodi u Berlinu, a Ben je objavio zbog čega je upravo tamo tužen.

- Zverev je podneo tužbe protiv oba lista i protiv mene za oba teksta, što nije bilo iznenađenje. Strogi američki zakoni o slobodi štampe ne bi mu dali nikakvu šansu, tako da Zverev tužbu nije podneo u Americi, ali nije to učinio ni u Monaku gde živi, niti u svom rodnom Hamburgu. Učinio je to u Berlinu gde su sudovi poznati po pristrasnosti prema slavnim ličnostima - rekao je Rotenberg

Ostaje da se vidi kako će cela situacija biti završena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track