ŠOK! LASLO PREDAO MEČ NOVAKU: Katastrofalni uslovi za igru u Njujorku prekinuli maratonski srpski duel
Foto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia, Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

US open

ŠOK! LASLO PREDAO MEČ NOVAKU: Katastrofalni uslovi za igru u Njujorku prekinuli maratonski srpski duel

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo US opena, pošto mu je Laslo Đere predao meč na početku trećeg seta.

U tom trenutku Đoković je vodio sa 6:4, 6:4, 2:0. Do trenutka prekida meč je trajao dva sata i 16 minuta.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv Australijanca Alekseja Popirina.

Katastrofalni uslovi za igru uslovili su da obojica traže medicinsku pomoć tokom meča.

Meč se igrao u dvoranskim uslovima, a krov je navučen pošto je u Njujorku besnela oluja.

Takav razvoj situacije uticao je na veliku sparinu i vlažnost vazduha, koja je očigledno veoma smetala prvo Đokoviću, potom i Đereu. Novak je teško disao, hvatao se za srce, a dobio je i lekove i masažu posle prvog seta.

Prvi set je trajao tačno 60 minuta, a Đoković ga je dobio brejkom u desetom gemu. Prethodno su obojica propustila po četiri brejk šanse, a pri rezultatu 5:4 Đoković je sa nulom uzeo servis Đereu i poveo sa 1:0.

Drugi set je trajao još duže, doduše uz medicinski tajm-aut koji je tražio Đere.

Laslo je u trećem gemu prvi put u meču oduzeo servis Novaku i poveo sa 2:1. To je kasnije i potvrdio, a isto odstojanje je trajalo do rezultata 4:2. Laslo je tada imao i dve vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Usledio je totalni preokret, Novak je vezao četiri gema i stigao do drugog seta. Pri rezultatu 5:4 za Novaka Laslo je zatražio medicinski tajm-aut pošto su ga mučili trbušni mišići.

Ispostavilo se da je povreda, nažalost, bila jača od Lasla. Novak je lako poveo sa 2:0 u trećem setu i bilo je evidentno da Đere ne može da nastavi meč, pa je odlučio da preda.

Kurir sport

NOVAK ĐOKOVIĆ - LASLO ĐERE 6:4, 6:4, 2:0

TOK MEČA

3. SET

Šok! Laslo Đere je odlučio da preda meč. Bolovi su bili jači od njega, ni masaža trbušnih mišića nije pomogla.

2:0 - Brejk! Đoković sa nulom oduzima servis Đereu. Laslo trpi velike bolove i gotovo da i ne igra

1:0 - Sa nulom Novak otvara treći set.

2. SET

6:4 - Brejk i set za Novaka. Veliki preokret u drugom setu, Đere je vodio sa 4:2, propustio brejk lopte za 5:2, a onda je Novak nanizao četiri gema i posle dva sata i devet minuta stigao do drugog seta.

Meč u prekidu

U finišu drugog seta Đere je zatražio medicinski tajm-aut. Ima problem sa desnom stranom stomaka.

Laslo Đere
foto: Screenshot

5:4 - Potpuni preokret Đokovića. Greška za greškom Đerea, koji je u jednom trenutku bacio reket i žestoko opsovao. Laslo je napravio četiri greške u nizu.

4:4 - Brejk! Najduži servis gem Đerea u meču! Propustio je dve gem lopte,

3:4 - Novak je spasao dve vezane brejk lopte i ostao u ovom setu. Đoković je napravio čak dve duple servis greške, ukupno ih ima osam u meču. Ipak, Đere je vezao tri greške u nizu i olakšao Novaku da dobije gem.

2:4 - Laslo Đere sa dva asa i fohend vinerom stiže lagano do novog gema.

2:3 - Forhend volejom Đoković završava gem u kome je Đere napravio tri greške.

1:3 - Đere je potvrdio brejk sa samo jednim izgubljenim poenom. Upisao je jedan as, sedmi u meču, i forhend viner. Odnos u vinerima je 21-15 u korist Đerea.

1:2 - Brejk! Posle sat i po vremena igre Laslo Đere prvi put oduzima servis Đokoviću. Novak nije iskoristio gem loptu, a u nastavku je Đere posle grešaka Đokovića stigao do gema.

1:1 - Novak je stigao do prve brejk šanse u drugom setu, ali je Đere forhend volej vinerom uspeo da sačuva servis. Asom je završio gem. Bio je to njegov šesti as u meču, Novak ih ima dva.

1:0 - Još jedan jako težak servis gem za Novaka. Treći u meču sa više od šest minuta trajanja.

Novak Đoković, US open
foto: Screenshot

1. SET

6:4 - Brejk! Posle tačno sat vremena igre Novak Đoković pravi brejk i osvaja set. Đere nije osvojio nijedan poen na svoj servis.

5:4 - Dva bekhend vinera doprinela su da Đoković relativno brzo osvoji servis gem.

4:4 - Videli smo najduži poen u meču, čak 23 razmene. Đere osvaja gem. Vidno je da Đoković teško diše. Popio je uoči gema koktel koji su mu dali članovi stručnog štaba.

4:3 - Još jedan gem u kome je Novak spasavao servis. Đere je propustio brejk loptu. Mnogo muke za Novaka na servisu, još jedan maratonski gem. Đere je propustio treću brejk loptu u meču, Novak ih ima četiri.

3:3 - Jedan lagan servis gem za Lasla, upisao je novi as i stigao do izjednačenja.

3:2 - Ni posle 32 minuta igre nema brejka. Novak je dobio još jedan težak servis gem, proradio je forhend viner dva puta.

2.2 - Ponovo smo videli brejk lopte, ovog puta je Đoković propustio dve vezane šanse da oduzme servis rivalu.

2:1 - Težak gem za Novaka koji je sada spasao dve brejk lopte.

1:1 - Spasao je Đere dve brejk lopte, a prvu gem loptu pretvorio u gem za izjednačenje. Laslo je upisao jedan as u gemu sa puno neiznuđenih grešaka.

1:0 - Đoković je u meču protiv Moldavca Albota imao problem sa prvim servisom, a tako je i sada krenulo. Napravio je duplu servis grešku. Ipak, servis viner i prvi as doprineli su da osvoji prvi gem u meču.

Meč se igra u dvoranskim uslovima

Krov na stadionu "Artur Eš" je pokriven pošto u Njujorku vlada olujno vreme i pada jaka kiša.

Gof pobedila u meču koji je prethodio

Meč koji je prethodio duelu Novaka i Lasla završen je u 2.35. Koko Gof je sa 2:0, po setovima 6:4, 6:0 savladala Nemicu Tatjanu Mariju.

Očekuje se da će srpski teniseri uskoro na zagrevanje.

Novak Đoković, Laslo Đere, US open
foto: Screenshot

Novak Đoković i Laslo Đere igraju u drugom kolu US opena.

Meč je postavljen kao drugi na glavnom terenu "Artur Eš". Program počinje u jedan sat iza ponoći, a otvaraju ga u ženskom singlu Nemica Tatjana Marija i Amerikanka Koko Gof.

Biće ovo treći međusobni duel Noleta i Lacija. U oba prethodna je slavio Đoković, ali se ne može reći da je to bilo baš lako. Trenutno drugi i 109. teniser na svetu su prvi put igrali u Beogradu na Serbian openu, kada je Đoković slavio sa 2:1 (2:6, 7:6(6), 7:6(4).

Prošle godine su se sastali na US openu u trećem kolu, a ponovo smo videli pravu dramu i pet setova. Đere je dobio prva dva seta sa 6:4, 6:4, a onda je Novak u naredna tri bio bolji sa 6:1, 6:1 i 6:3.

Pobednik ovog meča će igrati protiv Alekseja Popirina iz Australije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track