Noćas Srbija ponovo nije spavala, a razlog je prava poslastica na US openu. Naime, na suprotnim stranama mreže našli su se Novak Đoković i Laslo Đere. Međutim, Đere nije izdržaao do kraja i predao je meč.

A šta je pokazao ovaj meč, koji još mečevi predstoje Đokoviću, ali i zašto ga opet pominju i prijatelji i neprijatelji u medijima, analizirao je za jutarnji program Kurir televizije Vuk Brajović, teniski analitičar.

djere-djokovic.jpg
AL BELLO / Getty images / Profimedia 
foto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

- Tradicionalno Njujork ume da bude ovakav domaćin kada pričamo o uslovima u kojima se igra. Sećamo se svi iz niza prethodnih godina kada je Novak zaista imao problema sa uslovima. Što zbog sparine, em zbog toplote, em zbog brze podloge, pa kad se sve tu ukombinuje, zaista to je potvrda da je tenis jedan od simbola gladiatorskog sporta danas. Sinoćni meč je pravi simbol tih nedaća, problema, komplikacija, nelagode u kojima se igraju mečevi inače veoma zahtevnog sporta. Ovo je bio treći meč koji je predat juče, a podsetićemo da je odigran i najduži meč na US Open-u, evo upravo u prošlom kolu, Hačano-Vevans, 5 sata i 35 minuta. Neverovatno za te okolnosti.

Publika se zabrinula kada se Đoković uhvatio za srce i zatražio medicinsku pomoć, pa je Brajović analizirao tu scenu:

Kurir televizija "NIKADA NISAM VIDEO NOVAKA DA SE TAKO BRZO ISCRPI" Brajović: Evo šta je uticalo da Đoković zatraži medicinsku pomoć usred meča

- On je sada u stabilnom stanju, ako to možemo tako da nazovemo. Ja nikad nisam video Novaka da već tako brzo, sredinom prvog seta, daje znake istrpljenosti, da menja majicu posle 4-4 u prvom setu. Svi smo videli da su obojica igrača u petom gemu bili potpuno mokri. Tako da u tim okolnostima Novak je bio taj prvi koji je zatražio medicinsku pomoć. Posle toga je Đere zatražio medicinski tajmaut, posle koga je vrlo brzo predao meč pri rezultatu 2-0 u trećem setu. Tako da Novak u ovakvim mečima koji su zaista izazovni, gde je igrao protiv protivnika koji ga u prethodna dva meča umalo nije pobedio oba puta, Novak tu uključuje te svoje neverovatne mentalne kapacitete, rezervoar mentalne energije.


Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork