LASLO PREDAO MEČ NOVAKU - SADA SE OGLASIO I OBJASNIO ZAŠTO: Od tog trenutka nije bilo šanse za povratak...
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

US OPEN

LASLO PREDAO MEČ NOVAKU - SADA SE OGLASIO I OBJASNIO ZAŠTO: Od tog trenutka nije bilo šanse za povratak...

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković, branilac titule Otvorenog prvenstva u SAD, ušao je u treće kolo turnira pošto je njegov protivnik Laslo Đere predao meč dok je rezultat bio 6:4, 6:4, 2:0.

Đere je odustao na početku trećeg seta, a prethodno je tražio medicinski tajm aut da bi dobio masažu zbog bolova u leđima.

Sada se oglasio i obrazložio svoju odluku.

"Mislim da sam generalno odigrao dobar meč. Malo sam tužan kako sam izgubio prvi set. Igrao sam prilično dobro i taj gem na 5:4 je bio baš loš. Imao sam svojih šansi u prvom setu. U drugom setu sam osećao da igram bolje od njega i mislim da je rezultat to pokazivao do 4:2: Uspeo sam da ga brejkujem. U drugom setu sam počeo da osećam blago zatezanje u trbušnom mišiću pri servisu, ali samo malo.

Onda na 4:3 to je bio oštar bol. Od tog trenutka nije bilo šanse za povratak. Imao sam ovakvih problema tokom svoje karijere, znam osećaj. Možda je i neka ruptura, ne znam. Nisam bio sposoban da serviram kao što mogu, tako ne možete da igrate protiv Novaka. Izgubio sam drugi set, probao da igram u trećem. Servis je bio na 50-60 odsto. Nisam video poentu da nastavim, moguće da bih samo pogoršao. Ujutru ćemo uraditi testove, nadam se da povreda nije ozbiljna", rekao je Đere.

Laslo Đere
foto: AP Frank Franklin Ii

Đokoviću će u narednom kolu rival biti Aleksej Popirin. Australijanac je bio bolji od Pedra Martinesa iz Španije sa 3:0 u setovima.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja