ŠTA ELIMINACIJA ALKARAZA ZNAČI ZA NOVAKA? Ovakav razvoj događaja niko nije mogao ni da sanja! Epski zaplet u vrhu svetskog tenisa!
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

atp lista

ŠTA ELIMINACIJA ALKARAZA ZNAČI ZA NOVAKA? Ovakav razvoj događaja niko nije mogao ni da sanja! Epski zaplet u vrhu svetskog tenisa!

Tenis -

Karlos Alkaraz šokantno je eliminisan sa US opena pošto je u drugom kolu od njega bolji bio Botik van de Zandšulp sa 3:0 u setovima (6:1, 7:5, 6:4). Šta ovaj poraz Alkaraza znači za Novaka Đokovića?

Mladi Španac na narednoj ATP listi izgubiće 670 bodova, te će imati 6690. Trenutno mu to donosi treću poziciju, ali postoje realne šanse da je on ipak izgubi.

Ovakav rasplet događaja definitivno niko nije mogao ni da sanja, te će Karlitos sada morati da prati rezultate Novaka Đokovića, ali i Danila Medvedeva koji će imati priliku da ga prestignu na ATP listi.

Novak Đoković, Ju-Es open
foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Na "listi uživo" Novak je trenutno četvrti pošto mu se skinulo 2000 bodova koliko brani u Njujorku i pred treće kolo ima 1130 poena manje od Španca.

Dakle, da bi Đoković bio treći na narednoj ATP listi potrebno je da uđe u finale US opena, dok bi mu odbrana titule možda donela i drugu poziciju.

Najteži rival na putu ka finalu Novaku će biti Nemac Aleksander Zverev, koji je na "listi uživo" trenutno drugi i što ranija eliminacija ovog tenisera bila bi odlična vest za Đokovića.

Dakle, čeka nas epski zaplet u vrhu svetskog tenisa, a jedini koji ne mora da brine za svoju poziciju je Italijan Janik Siner koji će sigurno ostati prvi i po završetku US opena.

ATP LISTA UŽIVO (posle drugog kola US opena):

1. Janik Siner 9280

2. Aleksandar Zverev 6775

3. Karlos Alkaraz 6690 (eliminacija)

4. Novak Đoković 5560

5. Danil Medvedev 5175

Šta vi mislite, koji će Novak Đoković biti na ATP listi kada se završi US open? Pišite nam u komentarima...

BONUS VIDEO:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track