FrancuzGael Monfis, inače veliki prijatelj Novaka Đokovića i jedan od tenisera sa ATP tura s kojim je srpski as u najboljim odnosima, napravio je haos na US openu.

On je u četiri seta poražen od Kaspera Ruda (6:4, 6:2, 2:6, 7:6), ali će se umesto odličnog meča i lepih poena pamtiti njegov verbalni napad na sudiju.

Posle izgubljenog drugog seta Monfis je krenuo da se presvlači, ali je u trenutku shvatio da je zaboravio deo opreme. Otišao je po znojnicu, vratio se, ali i dobio opomenu od sudije što ga je potpuno izbacilo iz takta.

profimedia0902533869.jpg
JAMIE SQUIRE / Getty images / Profimedia 
foto: JAMIE SQUIRE / Getty images / Profimedia

- Ovo je nepotrebno. Zašto si me opomenuo? Iz kog razloga? To nije potrebno. Trebalo mi je vremena, da li supervizor može da dođe i objasni jer ja ovo ne razumem. Promenio sam majicu i zavoje, a onda si mi zato dao opomenu? Neću da igram u ovakvim uslovima - zagrmeo je besni Monfis na sudiju, pa u jednom dahu nastavio kada se na teren spustio i supervizor:

- Promenio sam majicu i zavoje i zaboravio da stavim znojnike. To je činjenica, ja sam u pravu. Nikada mi se ovo nije desilo i ti mi pričaš nešto. Ne želim više da igram, on mi je oduzeo motivaciju!

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork