Španski novinar Naćo Albaran nazvao je nastup i eliminaciju Karlosa Alkaraza u Njujorku totalnom katastrofom. Te reči napisane su u naslovu njegovog teksta na portalu "AS"-a, u kojem je izvestio o porazu Španca već u drugom kolu US Opena u meču protiv Holanđanina Botika van de Zandshulpa - 1:6, 5:7, 4:6.

profimedia0903087133.jpg
Luke Hales / Getty images / Profimedia 
foto: Luke Hales / Getty images / Profimedia

"Karlos Alkaraz nije bio u stanju da se u četvrtak hrani energijom koju obično upije na stadionu Arur Eš. Ona ga je vodila ka senzaciji i prvom velikom trijumfu protiv Stefanosa Cicipasa u finalu 2022. godine i to je ponavljao nekoliko puta i sledeće godine, kada je postao krunisani šampion i svetski 'Broj jedan'. Sve to izostalo je ovog puta. Karlos je odigrao tri najgora seta kojih može da se seti i izgubio je od Botika van de Zandshulpa, 28-godišnjeg Holanđanina i 74. tenisera na ATP listi, koji nije osvojio ni set protiv njega u prethodna dva međusobna okršaja".

"Ispao je Karlos Alkaraz u drugom kolu, što je njegov najgori rezultat od Vimbldona 2021. godine, iako je ovog puta poraz mnogo bolniji, jer tada još nije eksplodirao i imao je samo 18 godina. Ovaj rezultat može bez uvijanja da se nazove katastrofom. Zapravo, on se i izvinio publici kada je napuštao teren", piše u tekstu španskog autora.

Kurir sport / Mondo