Poznati teniski novinar Kreg Šapiro objavio je informaciju da je hrvatski trener Stefano Vukov skinut sa zvanične liste trenera u Ženskoj teniskoj asocijaciji (WTA).

Vukov je do prošle nedelje bio trener Jelene Ribakine, Moskovljanke koja nastupa pod zastavom Kazahstana.

"U ovom trenutku pouzdani izbori mi kažu da je Vukov skinut sa zvanične liste WTA trenera, što znači zabranu rada na turu", napisao je Šapiro.

Trenutno četvrta teniserka sveta i šampionka Vimbldona Ribakina je 23. avgusta objavila da je posle pet godina prestala da sarađuje sa hrvatskim trenerom.

Ribakina se 29. avgusta povukla sa US opena pre meča drugog kola, a zatim se pojavila i informacija o suspenziji Vukova.

Ribakina je povlačenje obrazložila povredom, ali gotovo niko u svetu ženskog tenisa ne veruje u tu priču. Jednostavno, Ribakina se osmi put ove godine povukla sa nekog turnira, a nije imala nikakvu povredu.

Rene Stabs, nekada prva dubl teniserka sveta, smatra da je u pitanju "nešto više".

"Ovde se očigledno nešto dešava. Ne želim da spekulišem. Ali ovo je veoma neobična situacija. Osam odustajanja ove godine. Neotkrivena povreda sada na US openu. Samo mislim da se ovde nešto više dešava. Ovo nije normalna situacija. Viđam je godinama na turnirima. Znam kako izgleda kada je srećna, kada je zdrava, kada igra dobro. Kada igra dobro, na tvrdoj podlozi je, ako ne najbolja, onda jedna od najboljih. Mislim da je tu nešto više nego što smo čuli", rekla je Stabs.

Odnos Vukova i Ribakine je u fokus teniske javnosti dospeo na prošlogodišnjem US openu. Ovaj 37-godišnjak iz Rijeke poznat je po netipičnom stilu treniranja, pogotovo tokom meča, kada joj često upućuje vrlo oštre komentare, što su strani mediji okarakterisali kao "besomučno" i "intenzivno" ponašanje.

Na prošlogodišnjem US openu su teniski novinari, ali i publika jako zamerili što je previše pričao za vreme meča, čak i kada je protivnica njegove igračice bila na servisu.

Neki su išli toliko daleko da su ga prozvali najiritantnijom osobom na US openu.

Tokom ovogodišnjeg Australijan opena snimljeni su u žestokoj svađi za vreme meča, ali Ribakina je do sada uvek o treneru pričala vrlo pozitivno i na neki način ga branila.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork