PRVE REČI ĐOKOVIĆA POSLE ŠOKANTNOG PORAZA NA US OPENU: Ljut sam i uznemiren
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

najslabija sezona u poslednjih 15 godina

PRVE REČI ĐOKOVIĆA POSLE ŠOKANTNOG PORAZA NA US OPENU: Ljut sam i uznemiren

Tenis -

Novak Đoković nije štedeo sebe posle ranog ispadanja sa US opena.

Đokovića je u trećem kolu savladao Australijanac Aleksej Popirin sa 3:1.

"Čestitke njemu i njegovom timu, odigrao je bolje i zasluženo je pobedio. Kako sam se osećao i igrao od starta ovog turnira, i treće kolo je za mene uspeh. Ubedljivo najgori servis ikada, na ovako brzoj podlozi bez servisa, ne može da se pobedi, pogotovo protiv momka koji je u formi kao što je Aleksej. Užasan meč za mene“, rekao je Novak ma početku konferencije za medije.

Na konstataciju da je na Olimpijskim igrama bio fantastičan, Novak kaže.

"Drugačija podloga u odnosu na Pariz… Jesam potrošio mnogo energije posle tog zlata, došao sam ovde i nisam bio svež mentalno i fizički. Ostao sam bez gasa, nije bilo problema fizičkih, ali bez gasa. Nisam se pronašao, to je sve što mogu da kažem. Život ide dalje, pregrupisaću se i videti šta me dalje čeka“.

Novak je rekao da se tokom meča mentalno mučio.

"Probao sam mnogo stvari, a onda sam u tome izgubio osnovu – tajming, ritam, tempo, sve. Mentalno sam se mnogo mučio, nisam bio ni blizu svog najboljeg nivoa. Osećao sam se OK fizički, motivisan jer je slem, a igra mi se raspada. Moram da prihvatim da se turniri poput ovog dešavaju. Možda je zbog Olimpijskih igara, ali…“

Đokoviću se ne dešavaju često ovakva rana ispadanja.

"Sada mi je gorak ukus u ustima zbog poraza. Imao sam mnogo više pobeda nego poraza na svim turnirima, moram da podvučem crtu i da sagledam širu sliku, ali sada je to teško učiniti. Ljut sam i uznemiren zbog poraza, ali sutra je novi dan“.

Ne pamti se kada je Đoković na jednom meču imao čak 14 duplih servis grešaka.

"Raspala mi se igra totalno. Nisam svež… Brzi uslovi, totalno drugačije u odnosu na ono gde sam trenirao i pripremao se. Bilo mi je mučno igrati na ovaj način i osećati se ovako. Delovao sam i osećao se amaterski na momente. To je realnost, sastavni deo sporta. Na Olimpijskim igrama je bilo ogromno pražnjenje, bilo je pomisli da li uopšte da dolazim ovde, neslavno sam završio, idemo dalje“.

Prvi put od 2017. godine Đoković završava sezonu bez osvojenog grend slema.

"Imao sam osećaj da na Rolan Garosu mogu da osvojim titulu, ali sam se tu povredio. VImbldon finale… Olimpijske Igre jesu bile najveći cilj, tu sam odigrao najbolje. AKo je takva godina da se osvoji samo to zlato, prihvatam, čekao sam ga ceo život. Rezultatski najslabija sezona u poslednjih 15 godina, tako se i osećam, ali tako je kako je“.

Ne razmišlja Nole još o završnom mastersu…

"Samo o onome sutra i narednoj nedelji. Vratiću se u Beograd, pa ću da vidim kako se osećam za dalje“, zaključuje Novak Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track