PROKLETSTVO OLIMPIJSKIH IGARA! Podatak iz rubrike verovali ili ne: Sunovrat i totalni debakl osvajača medalja iz Pariza!
Foto: Dado Đilas

us open

PROKLETSTVO OLIMPIJSKIH IGARA! Podatak iz rubrike verovali ili ne: Sunovrat i totalni debakl osvajača medalja iz Pariza!

Tenis -

Osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Parizu eliminisani su u ranoj fazi US opena.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz i Lorenco Museti, posle osvojenih odličja na najvećoj sportskoj smotri doživeli su pravi debakl na poslednjem Grend slemu u sezoni. Sva trojica završila su učešće već u prvoj nedelji turnira.

Karlos Alkaraz, koji je u Parizu osvojio srebro, poražen je već u drugom kolu od Holanđanina Botika Van de Zandshulpa sa 3:0 u setovima.

Nakon njega eliminaciju je doživeo i osvajač bronzane medalje u Parizu, Italijan Lorenco Museti. On je u trećem kolu US opena izgubio od Brendona Nakašime sa 3:1.

Veliki šok doživeo je na kraju i olimpijski šampion Novak Đoković, koji je u trećoj rundi poražen od Australijanca Alekseja Poporina, takođe sa 3:1.

Novak Đoković
foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Nastup na Olimpijskim igrama je očito ostavio traga. Posle ogromnog emotivnog i fizičkog pražnjena nisu uspeli da se fokusiraju na izazove u Njujorku.

"Raspala mi se igra. Nisam svež od početka, brzi uslovi u odnosu na šljaku, totalno drugačije u odnosu gde sam trenirao i odnosu na sve. Bilo je mučno igrati na ovaj način i osećati se ovako sa reketom u rukama. Osećao sam se amaterski, ali to je sastavni deo sporta. Verovatno su Olimpijske igre uticale u velikoj meri i pomisao da li da dolazim ovde ili ne. Došao sam zbog Slema, neslavno završio i idemo dalje", rekao je Novak nakon poraza.

Kurir sport/J.M.

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track