SRUŠIO NOVAKA, PA IZBAČEN SA US OPENA! Đokovićev dželat pakuje kofere i napušta Njujork!
Foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

kraj

SRUŠIO NOVAKA, PA IZBAČEN SA US OPENA! Đokovićev dželat pakuje kofere i napušta Njujork!

Tenis -

Aleksej Popirin šokirao je planetu kada je u trećem kolu US opena eliminisao Novaka Đokovića, ali je već u sledećoj rundi i sam Australijanac izbačen sa grend slema u Njujorku.

Od Popirina je u četiri seta bio bolji ljubimac domaće publike, Amerikanac Frensis Tijafo (6:4, 7:6 (7-3), 2:6, 6:3). Tijafo će u četvrtfinalu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je bio bolji od Andreja Rubljova.

Frensis Tijafo
foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

- Kao klinac sam udarao u zid i zamišljao da igram na ovom turniru. Gledao sma sestre Vilijams, gledao sam Rodžera kako osvajaju milion put, stadion je nazvan po Artur Ešu, oduvek sam želeo da budem deo toga - rekao je oduševljeni Tijafo posle meča, pa se dotakao i narednog protivnika Grigora Dimitrova:

- Jedan od najtalentovanijih igrača već neko vreme. Biće teško, ima sve udarce, u odličnoj je formi, nateraću ga da zaradi trijumf.

Takođe, svoje mesto u četvrtfinalu obezbedio je i Aleksander Zverev koji je posle preokreta bio bolji od Brendona Nakašime (3:6, 6:1, 6:2, 6:2). Nemac će se za polufinale boriti protiv Tejlora Frica koji je savladao Kaspera Ruda.

BONUS VIDEO:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track