NOVI VELIKI PROBLEM ZA NOVAKA! Đoković dobio katastrofalne vesti iz Njujorka! Srbin će sada biti na ogromnim mukama!
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

nije dobro

NOVI VELIKI PROBLEM ZA NOVAKA! Đoković dobio katastrofalne vesti iz Njujorka! Srbin će sada biti na ogromnim mukama!

Tenis -

Novak Đoković neočekivano je eliminisan već u trećem kolu US opena od Alekseja Popirina, a sada je dobio nove katastrofalne vesti iz Njujorka.

Ostali rezultati nisu bili naklonjeni Đokoviću kada je trka za Završni masters u Torinu u pitanju, te je na listi uživo Srbin ispao sa liste od osam tenisera koji će obezbediti plasman na ovaj turnir.

Tejlor Fric napravio je veliko iznenađenje na US openu i eliminisao je Aleksandera Zvereva savladavši ga sa 3:1 u setovima i na taj način plasirao se u polufinale gde će odmeriti snage sa Frensisom Tijafoom kom je Grigor Dimitrov predao četvrtfinalni meč. To je Fricu dalo dovoljno poena da se probije na sedmo mesto u trci za Završni masters, a Novak Đoković je pao na deveto mesto - prvo ispod crte!

ATP
foto: Printscreen / ATP

Da nevolja bude veća, na turniru su i dalje Aleks de Minor koji je ispred Novaka na osmoj poziciji, ali i Frensis Tijafo koji preti da se umeša u prvih osam ako stigne do trofeja na US openu.

Dakle, vodiće se velika borba u nastavku sezone, a najveći problem biće taj što Novak ne zavisi samo od svoje igre, već i od drugih rezultata.

Sa druge strane, što se stanja na ATP listi tiče, narednog ponedeljka Đoković će sigurno ostati u top pet tenisera planete pošto je Grigor Dimitrov eliminisan.

ATP lista live
foto: Printscreen

Da je Dimitrov osvojio turnir, a Medvedev stigao do polufinala Đoković bi narednog ponedeljka bio šesti teniser planete. Srećom, to se neće desiti, ali velika bitka za plasman na Završni masters tek sledi.

BONUS VIDEO:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track