Janik Siner na dominantan način stigao je do titule na US openu. U finalnom mečubio je bolji od Tejlora Frica, a po završetku borbe za trofej otvorio je dušu i otkrio kome je posvetio pehar.

- Ovo mi mnogo znači jer mi prethodni period karijere uopšte nije bio lak. Tu je moj tim koji me podržava svakog dana i ljudi koji su mu bliski. Volim tenis, treniram mnogo, ali takođe znam da postoji i život van terena. Želeo bih da posvetim ovu titulu mojoj tetki koja se zaista ne oseća dobro zdravstveno. Ne znam koliko ću je još imati u svom životu. Mnogo je lepo što i dalje mogu da podelim lepe momente sa njom. Bila je jako bitna u mom životu, a i dalje je. Ako bih imao jednu želju poželeo bih svima dobro zdravlje, ali to nažalost nije moguće - otkrio je emotivni Siner koji je govorio i o doping skandalu:

profimedia0905968057.jpg
Li Rui / Xinhua News / Profimedia 
foto: Li Rui / Xinhua News / Profimedia

- Naravno da sam zadovoljan zbog titule. Teško je porediti. U Australiji sam osetio veliko olakšanje, jer nikada ne znate da li ćete ikada doći do najveće titule. Ovde je bilo mnogo poteškoća, zbog poznate situacije oko dopinga. Nekako je ovde bio veći pritisak, rastao sam iz meča u meč i na kraju stigao do titule.

Za kraj, istakao je i kako je zadovoljan čitavom sezonom.

- Prezadovoljan sam godinom iza mene. Mnogo toga smo uradili, ali nemate mnogo vremena za radost. Imaću sada kratak odmor, a onda se okrećem azijskoj turneji. Nastaviću da radim, jer znam da nisam savršen i pokušaću mnogo stvari da popravim. Želim da znam da sam dao sve od sebe kada završim karijeru - zaključio je Janik Siner.

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork