Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće u subotu 14. i nedelju 15. septembra protiv Grčke u hali Pionir, a danas je održan i žreb, te objavljen raspored mečeva.

Nakon žreba, na konferenciji za medije novinarima su se obratili selektor Viktor Troicki i najbolji teniser u istoriji, Novak Đoković.

- Nije garant ako sam 100 posto spreman da mogu da osvojim bilo šta. Naravano da su šanse mnogo veče. Uvek je važno odati priznanje svim ostalim teniserima koji igraju na vrhunskom nivou, sve mora da se zasluži. Svaka godina je izazov za mene. Zlato je bilo glavni cilj ove sezone, sve što sam dosad uradio u olimpijskoj karijeri i te poraze koji su uticali na mene, uzimajući sve u obzir to je najveći uspeh i nešto čime se najvise ponosim - rekao je Đoković i potom dodao:

- Imamo najjači mogući tim, važno je da mladi momci osete kult reprezentacije, Viktor, Duci i ja to najbolje poznajemo. Veoma je važno da se oseti zajedništvo, pripadnost grbu, ogromna želja i ljubav da se predstavi Srbija na svetskoj sceni na najbolji mogući način. Nadam se da mi možemo da pomognemo i da inspirišemo mlađe generacije.

Viktor Troicki očekuje punu dvoranu i veliku podršku navijača.

"Hvala svima što ste dosli. Očekujemo isto sutra i prekosutra, da će biti puna dvorana. Dugo nismo igrali u Beogradu, želimo da se vratimo na pobednički niz, da popravimo gorak ukus iz Kraljeva, zato nastupamo u najjačem sastavu, izuzev Lasla koji je povređen. Hvala svima, meni je kao selektoru velika čast i olakšan posao kada imamo najjači tim, iako protiv oslabljenog tima Grčke. Idemo na pobedu, jesmo favoriti, ali nećemo se opustiti."

Kurir sport

Bonus video:

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork