Neverovatna vest dolazi danas iz ženskog sveta tenisa, a tiče se devojke koja ima srpsko poreklo.

profimedia0897197265marina1.jpg
Frank Gunn / Zuma Press / Profimedia 
foto: Frank Gunn / Zuma Press / Profimedia

Na WTA turniru, ranga 500, u Gvadalahari, u Meksiku teniserka iz Kanade koja se zove Marina Stakušić napravila je pravu senzaciju. Devojka koja igra tenis pod zastavom Kanade u osmini finala pobedila je prvu nositeljku i 12. na svetu Jelenu Ostapenko iz Letonije. Marine Stakušić (19) slavila je sa 2:1, po setovima 6:3, 5:7, 7:6, posle tri časa velike borbe. To je njena prva pobeda nad nekom tenisrkom koja je plasirana među 20 najboljih na svetu.

Kanadska teniserka ima srpsko poreklo. Njeni roditelji emigrirali su iz Srbije u Kanadu, gde je Marina i rođena. U mestu Misisauga u Ontariju. Otac joj je rođen u Crnoj Gori, a njenu majku čiji su roditelji iz Srbije, upoznao je u Kanadi. Njen brat Marko Stakušić takođe se bavi tenisom.

Marina Stakušić tenis je počela da igra sa pet godina, iako niko u porodici nikada nije pokazao bilo kakvu sklonost ka ovom sportu. Do sada je osvojila dve titule na čelendžerima i jednu ITF titulu. Profesionalne turnire igra od 2022. godine, trenutno je 155. na WTA listi.

Ove godine Stakušićeva je bila učesnica tri grend slema. Igrala je kvalifikacije na Rolan Garosu i US openu, dok je prolaz u glavni turnir izborila na Vimbldonu, gde je okončala igranje u prvom kolu.

Tokom leta posetila je postojbinu svojih roditelja, manastir Ostrog Srpske Pravoslavne Crkve, a slikala se i u prelepoj prirodi uz reku Drinu.

Zanimljivo, Stakušićeva je veliki fan Novaka Đokovića. Odrastala je gledajući ga kako igra, čak je uživo posmatrala Noleta na Otvorenom prvenstvu Kanade.

- Dolazila sam stalno na turnir, skoro svake godine, od svoje šeste, sedme godine. Sećam se da sam dobila dva reketa Novaka Đokovića kada je pobedio 2012. godine. To je bila najbolja stvar ikada za mene, moju braću i sestre. Samo ih je bacio nakon što je pobedio - prisetila se Marina.

novak-djokovic.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Tvrdi da je Novakove reči izgovorene posle osvajanja Rolan Garosa 2023. godine vode i motivišu kroz karijeru.

- Sećam se da je rekao: "Možeš da kreiraš sopstvenu budućnost i ishod." Pažljivo sam ga slušala. Otada se mnogo trudim, mnogo radim - rekla je Marina Stakušić.

Kurir sport

Printscreen/RTS Novak Đoković izvadio krstić