Iako je Srbija važila za apsolutnog favorita pre početka odlučujućeg meča za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis Kup takmičenja, teniseri i publika – a ponajviše Miša Kecmanović – mogli su se uveriti u staru dobru opasku da je u “tom jednom meču” koji se igra u ovom formatu bukvalno svaki ishod moguć.

Iako je već rano u prvom setu Miša napravio brejk, mlađani Tanos je odmah uzvratio, pa se veoma brzo i neočekivano uspostavila ravnoteža u igri između igrača od kojih je lošije plasirani skoro 700 mesta iza našeg asa. Iako se iskusniji Kecmanović poslužio teniskom mudrošću u odlučujućim poenima do kraja prvog seta koji je posle 3:3 dobio bez gubitka narednih gemova, a Grk nekoliko puta očajno odigrao na mreži i ishitreno želeo da agresivnom igrom opet dođe do rezultatskog egala – drugi set nam je ponudio sličan repertoar igre od obojice.

Kecmanović je stabilnijom igrom sa osnovne linije i odmerenim izlascima na mrežu pobegao sa brejkom već u trećem gemu drugog seta i ostao za korak ispred borbenog rivala, koji je visokim kik servisom nastojao da održava priključak kroz svoje servis-gemove. Ipak, mreža je bila fatalna za Grka, koji je po ko zna koji put neiskorišćenim smečem sebi konačno zapečatio sudbinu na najvećoj teniskoj sceni na kojoj je do sada igrao.

Osećam se da sam imao pasaže dobre idre ali da sam bio veoma loš kada se lomio rezultat. 3 puta sam zato pretrpeo brejk, zbog čega mi je veoma krivo… Atmosfera za igru je bila veoma dobra, ovo je svakako velika čast – igrati protiv tako jake reprezentacije kao što je Srbija. Možda sam malo razočarao naše navijače, ali…Čestitam svom protivniku”, kratak je bio vidno utučeni Tanos.

"Da li znate da Novak igra sada", klasičnom šalom "a la Miša" je Kecmanović otvorio konfernciju za medije posle pobede nad Tanosom.

“Nisam igrao tako dobro, bio sam malo nervozan igrajući u Areni – ali sam srećan što sam osvojio prvi bod za reprezentaciju. Nisam znao šta da očekujem on je igrao bolje nego što igra ali. Pratim rezultate ovog Dejvis Kupa, svi rezultati su mogući. Rud je izgubio od nepoznatog igrača, bilo je još iznenađenja, ali ja sam u Malagi dobio top 20 igrače – tako da sam se nadao da se porazi favorita sa ovog Dejvis Kupa neće ponoviti”, kaže on na temu pritiska igranja protiv nepoznatog igrača u ovom formatu.

Još uvek pamtim Malagu i Kraljevo, ali je ovde atmosfera odlična – a kako je Novak takođe tu, raspoloženje je mnogo bolje. Nisam očekivao da će biti pune tribine, iskreno – i to mi je izuzetno prijalo I motivisalo”, kaže Miša.

“Ova podloga mi odgovara, ali je druga stvar što sam se malo stisao I nisam udarao kao na treningu. Ono u Kraljevu nije bila šljaka već neki tepih preko koga je nešto posuto, tako da tu podlogu sigurno nećemo ponavljati. Što se mene tiče – ovu podlogu možemo da ponovimo”, dsa osmehom zaključuje Kecmanović.

Vuk Brajović / Kurir sport