Najbolji svetski teniser godinama se pridržava posebne ishrane, a to mu je pomoglo da se vine na sam vrh ATP liste

Jedna od tajni uspeha Novaka Đokovića je i posebna ishrana koje se pridržava poslednjih godina. Srpski as je pre nekoliko godina otkrio da je intolerantan na gluten i od tada ima poseban jelovnik, koji, kako priznaje, najčešće pravi njegova majka Dijana.

"Uglavnom jedem kod kuće, moja majka sprema specijalnu hranu", rekao je Đoković i dodao da ima velika iskušenja pošto je odrastao u kulturi u kojoj se koristi dosta crvenog mesa, testa i slatkiša.

"Teško mi je da se pridržavam dijete zato što u mojoj zemlji postoji poseban mentalitet kada je hrana u pitanju. To baš i nije dobro za bezglutensku dijetu. Međutim, sada sam se navikao na ishranu bez glutena, volim maminu kuhinju. Najviše vremena kod kuće upravo provodim u jelu", rekao je Đoković.

Srpski teniser se trenutno odmara posle pobede u Monte Karlu, a naredni turnir ga očekuje u Madridu od 5. maja.