Novak Đoković i Grigor Dimitrov priredili su spektakl navijačima u Sofiji na egzibicionom meču koji su odigrali. Na kraju je trijumfovao bugarski teniser sa 6:4, 2:6, 10:5.

Naravno, rezultat je bio u drugom planu. Igrači, ali i navijači su se dobro zabavili i naravno intezitet tenisa nije bio kao u takmičarskim duelima.

WhatsApp Image 2024-09-17 at 7.39.19 PM.jpeg
Kurir sport / VB 

Još jedan Novakov „hit“ viđen je kada je – posle zakasnelog trka na kratku lopticu – nastavio da trči i izašao van stadiona, a pošto se tom prilikom malo više umorio – poslužila mu je masaža posetioca iz prvog reda. Ipak, strategija „reda zezanja – reda igranja“ je urodila plodom, pa je Novak osvojio drugi set sa 6:2 i izborio igranje odlučujućeg super-taj-brejka do 10, u kome je poveo sa 3:1. "Pusti ga Nole" čulo se i u Sofiji - posle slučaja na Dejvis Kupu protiv Grčke - ali je Novak to vešto "ignorisao".

Dimitrov "uspeva" da se vrati u taj-brejk i posle zaostatka od 4:2 dolazi do 5:4, Novak koristi prvi servis za 5:5 ali onda pravi grešku iz forhenda i Dimitrov dolazi do prednosti od 6:5 uz ovaj mini-brejk.

Strane se menjaju na 7:5 za Dimitrova, a u narednoj razmeni obojica pogađaju sijaset linija - da bi Novakov poslednji udarac ipak završio u autu za "pretećih" 8:5 u korist domaćina.

U jednom trenutku Marijana Veljović menja odluku linijskog sudije, na šta Novak kaže "Jesi li ti znao da je ona iz Srbije?" na šta Dimitrov odgovara "...i to presuđuje u pravom trenutku" - da bi svi otkinuli kada - umesto - da pročita 8:6 za Dimitrova, Marijana objavljuje "8:6 Đoković". I pored toga, sjajnim forhendom Dimitrov dolazi do 9:6, a onda uvodi juniora da odigra konačni poen meča za 10:6 , posle čega sledi opšte grljenje na mreži.

Kurir Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou

Naravno, na Balkanu se ovakve fešte ne završavaju samo kurtoaznim izjavama posle događaja, što je na najbolji način potvrdio prvo voditelj - koji je Grigora podsetio da Novaku "dođe večeru" po obećanju sa pres-konferencije. Na to se lako nadovezao vispreni gost - koji je na tri jezika isprozivao Di-Džeja da ga "uopšte nije ispoštovao" tokom dva i po sata boravka na terenu. Kako dotični nije imao načina da se opravda - sam Novak mu je ponudio "rešenje" - da napokon pusti "Luda po tebe" kako bi "after-parti" mogao da počne.


Kako tog fajla u kompjuteru Di-džeja nije bilo, a niko nije mogao da se poveže na blu-tut iz publike na razglas - Novak je pokrenuo publiku da zajedno sa njim zapeva ovaj pan-balkanski hit. Oni su mu rado udovoljili, zaorila se pesma u 8888 Areni - a nekima su ovom divnom ambijentu potekle i suze radosnice. Jer, ovako nešto se zaista skoro nikada ne viđa na teniskim terenima širom sveta, a neizmeran je ponos u tome što su ovi izuzetni teniski asovi večeras sa 15,000 prisutnih proslavili humanost i saosećanje, duh pravog sportskog prijateljstva, bliskih kultura i jezika, ljubav ka "našem" zezanju i zabavi i prisnost koju treba gajiti na svaki mogući način.

Bravo bre Griša i Nole, večeras ste pokidali - od srca!

(Kurir sport/Vuk Brajović)

Kurir ŠOUTAJM ĐOKOVIĆA I DIMITROVA U SOFIJI