Srpski teniser Novak Đoković boravi u Šangaju gde ga očekuje učešće na mastersu na kome nije igrao godinama, a gde je uvek imao ogromnu podršku navijača. Mnogi su to protumačili kao "oproštaju turneju" po Aziji, pošto je Đoković smanjio broj turnira na kojima učestvuje i otvoreno priznao da ga u ovoj fazi karijere zanima samo da igra grend slemove i za svoju zemlju, ali ipak kada se spomene penzija - ističe da to nije tako blizu.

Tako je Đoković pred start turnira u Šangaju upitan za svoju "ljubavnu vezu" sa tenisom, ili kako je sam znao da kaže u ranijim izjavama - "ljubavnu aferu". Na to pitanje se naravno nasmejao, pa objasnio da to nije ni blizu gotovo kako se ljudima čini jer sad manje igra.

"Kolika je moja ljubav prema tenisu? Neće nikada izbledeti. Imam mnogo emocija kada igram i ne samo na turnirima, nego i na treninzima. Nekada ne ide sve kako treba, ali moj odnos sa tenisom je dublji od samog turnira, sezone, uspeha ili neuspeha - to je sport u kojim sam se zaljubio kao dete", poručio je Novak Đoković koji je počeo da razmišlja i o tome šta će raditi kada jednog dana završi karijeru, a jasno je da će u to biti uključen upravo tenis.

djokovic-medjedovicthanos-tsitsipas52398.jpg
Starsport 

Već je Nole angažovao advokate da ispred njegove organizacije PTPA "uđu" u borbu sa ATP oko prava slabije rangiranih igrača i to je na neki način i potvrdio medijima: "I dalje imam ljubav prema sportu čak i kada odem u penziju ću ostati u tenisu i biti uključen na drugačiji način jer mu dugujem za ono što mi je doneo", naglasio je Đoković.

Podsetimo, Nole je na žrebu saznao da će izbeći Alkaraza i Sinera do eventualnog finala, a tamo se nada rekordnoj tituli, za istoriju: "Volim da igram u Kini, a ove godine imam i ekstra motiv da ovde osvojim stotu titulu u karijeri. Uvek sam imao mnogo uspeha ovde, kao i u Pekingu. Volim podršku navijača koju imam ovde, volim uslove...", rekao je Nole dodavši da mu se dopada i što je beton u Šangaju nešto brži nego inače.

"Sada pokušavam da podignem nivo moje igre na treninzima. Igram puno poena, gemova, setova, kako bih dostigao željeni kvalitet. Nisam mnogo turnira igrao u poslednje vreme i nadam se da ću uhvatiti priključak sa ostalima. Nadam se i da ću iskoristiti svežinu i iskustvo iz ranijih uspeha ovde", zaključio je on.

Kurir sport / Mondo

 BONUS VIDEO:

Kurir Navijači čekaju Novaka i Grigora