Tužne vesti potresle su svet tenisa. Jovan Lilić, teniski trener koji je radio u reprezentaciji Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Novak Đoković osvojio bronzanu medalju, preminuo je posle duge i teške bolesti.

Ovim povodom oglasio se i Teniski savez Srbije koji je uputio oproštajnu poruku.

2.jpg
TSS - S.Stevanović 

- Sa velikim bolom i tugom obaveštavamo sportsku i tenisku javnost da nas je prerano napustio Jovan Lilić (1965-2024), istaknuti teniski radnik, trener i čovek koji nam je vedrinom duha donosio osmehe na lica. Posle duge i teške bolesti preminuo je u Beogradu.

Iza Jovana ostaju generacije tenisera koje je vodio kao lični i klupski trener, selektor reprezentacije do 18 godina i kao trener Dejvis kup tima Srbije. Osvajao je brojne medalje na evropskim prvenstvima za mlađe kategorije, okitio se kao trener "Salatarom" u Dejvis kup timu Srbije, a bio je i trener reprezentativaca Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Novak Đoković osvojio bronzano odličje.

Saučestvujemo u bolu porodice Lilić. Detalji sahrane će naknadno biti objavljeni - stoji u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

 BONUS VIDEO:

Kurir Navijači čekaju Novaka i Grigora