Srpski teniser Novak Đoković stavio je svima do znanja da mu je u ovoj fazi karijere najvažnije da igra za reprezentaciju Srbije i na grend slemovima, dok je istakao da mu mastersi više nisu prioritet. Štaviše, Đoković je izjavio da ne "juri" ni učešće na završnom mastersu u Torinu, koji je malo prestižniji od ostalih "hiljadarki", pa tako mnogi misle da će za njega sezona biti završena nakon učešća na turniru u Šangaju, gde ga nije bilo pet godina.

To je čak na teralo i njegovog večitog kritičara Matsa Vilandera da mu "prizove i kraj karijere", da bi posle toga stigla neočekivana odluka. Đoković se prijavio za učešće na mastersu u Parizu koje je na programu od 28. oktobra do 3. novembra. Baš tamo je Nole pre godinu dana trijumfovao u spektakularnoj završnici sezone.

serbiagreecedaviscup52299.jpg
Starsport 

Sada ostaje pitanje da li Đoković zaista i planira da igra u Parizu ili će se povući nešto kasnije, ali bi svakako bilo interesantno da vidimo da mu je ponovo "proradila glad", možda i jer su mnogi stručnjaci počeli da ga otpisuju pre vremena...

Nole je takođe planirao da učestvuje i na spektaklu u Saudijskoj Arabiji zajedno sa još petoricom igrača iz teniskog vrha (Siner, Alkaraz, Rune, Medvedev i Nadal) od čega će zaraditi ogroman novac, ali nije u pitanju zvanični ATP događaj, nego egzibicija. Trka za završni masters u Torinu, kako je sam rekao, uopšte ga ne zanima, pa tako ne bi bilo iznenađenje da odustane čak i da bude među igračima koji su izborili plasman, a sa povredom De Minora - i to je sasvim izvesno.

Ko zna, možda nam Đoković sprema još neko iznenađenje za kraj sezone kakvom se nismo nadali, možda i traži formu koja mu je potrebna za Australijan open, verovatno "prvi sledeći najvažniji turnir" koji ima u mislima jer tamo može da osvoji 25. grend slem i da još jednom promeni istoriju tenisa.

Kurir sport / Mondo

 Bonus video:

Kurir ŠOUTAJM ĐOKOVIĆA I DIMITROVA U SOFIJI