Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković danas započinje svoj pohod na titulu u Šangaju.

Četvorostruki šampion Mastersa u Kini startuje od drugog kola, a njegov rival biće Amerikanac Aleks Mikelsen (oko 12.30).

Pred meč sa Amerikancem raspoloženi Nole napravio je neviđeni šou na konferenciji za medije.

Poznato je da Novak sjajno govori nekoliko stranih jezika, a sada smo imali priliku da ga slušamo i kako priča na izuzetno teškom kineskom jeziku.

Pokušao je da izgovori nekoliko rečenica na kineskom, što je oduševilo tamošnje novinare.

Pokušao je da poželi mir, ali je, najpre, izazvao smeh zbog pogrešno izgovorene reči. Brzo je ispravio grešku Srbin, izazvao oduševljenje u sali i još jednom potvrdio da nije talentovan samo na terenu.

Za jednu kinesku televiziju Đoković je naučio da kaže: "Hvala vam za podršku. Volim Kinu". Naravno, usledile su i brojne pohvale za trud i zanimljiv način interpetracije. A, srpski teniser nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u istočnu Aziju, uz reči da nije tajna da mu dobro ide u Kini. Doduše, priznao je da će morati u tome da se poboljša.

"Moram da radim na mom kineskom. Unazadio sam se, moram da priznam. Pet godina nisam igrao ovde, to je predugo, moraću da vežbam."

Novinaru, koji mu je pomogao oko izgovora, Novak je prišao i poručio da mora biti prisutan na svim njegovim konferencijama kako bi mu pomogao sa jezikom.

Kurir sport/J.M./Mondo

Kurir Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou