Kako sada stoje stvari Đoković neće igrati u ponedeljak meč protiv boljeg iz duela Flavio Koboli - Sten Vavrinka. Dok čeka termin ozbiljno uživa u Šangaju.

"Očekivanja su uvek tu. Bilo koji turnir koji igram, bilo koji meč, ljudi uvek očekuju da pobeđujem. Navikao sam na to. I sam imam očekivanja. Protiv bilo koga, bilo gde, želim da pobedim, to je mentalitet koji me prati od početka karijere. Ni ovde nije drugačije", rekao je Đoković.

Poslednji put je u ovom gradu igrao 2019. godine.

"Pomenuli ste činjenicu da me ovde nije bilo pet godina. To mi daje dodatnu motivaciju, naročito zbog ljubavi i podrške koju sam dobio svih ovih dana u Šangaju. To je zaista izuzetno. Zahvalan sam svim navijačima koji me čekaju ispred hotela, kao i kraj terena", poručio je Novak.

profimedia-0915127685.jpg
Hector RETAMAL /Profimedia 

Oduševljen je odnosom domaćina prema njemu.

"Dolazim u Kinu mnogo godina, ali nikad nisam osetio ovako nešto, ovaj nivo podrške, imam zaista pravu sreću zbog toga. Imam tu privilegiju da sam u toj poziciji da me podržava i sledi veliki broj ljudi. Kina voli tenis i meni kao teniseru je velika čast što sam deo ovog sjajnog mastersa, posebno ove godine", zaključio je Đoković.

 Bonus video:

Instagram/djokernole Kinezi obožavaju Đokovića