Meč trećeg kola Mastersa u Šangaju između Aleksandra Zvereva i Talona Grikspora obeležila je žestoka rasprava nemačkog tenisera sa sudijom Mohamedom Lajanijem.

Zverev je slavio posle velike drame u tri seta rezltatom 7:6, 2:6, 7:6.

Temperamentni Nemac, koji je uspeo da iskoristi tek osmu meč loptu protiv borbenog Holanđanina, u jednom momentu je optužio sudiju da mu je nepravedno oduzeo jednu meč loptu.

Mislio je da je loptica dva puta odskočila u polju protivnika, pa je osuo žestoku paljbu po Lajaniju, iako se kasnije ispostavilo da nije bio u pravu.

"Što sam se mučio da igram 89 mečeva u ovoj godini", besneo je Zverev nakon trijumfa.

"Ovo nije moguće, nije moguće. Svako finale gren slemova koje sam izgubio, izgubio sam zbog vaših grešaka. Radim kao životinja, ali vi pravite mnogo grešaka. Vi odlučujete ishode svakog turnira svake nedelje. Zašto ja ovo radim uopšte!? Zašto? Ne kažem da bih osvojio Rolan Garos, ali šta se desilo u Hamburgu. Ne kažem ni da bih osvojio taj turnir, ali to što je sudija uradio nije pomoglo", rekao je ogorčeni Nemac.

Dotakao se i situacija u kojima su bili oštećeni Vavrinka i Tijafo.

"Uništili ste ceo turnir ove godine! Karlos Bernandeš je upropastio Vavrinkin meč, a momak koji je sudio Tijafou, upropastio je taj. I sada ovo! Odigrao sam više od 80 partija ove godine, sa povredama, bolešću, svim i svačim. Zaista ne mogu da dođem u Kinu u oktobru da mi se ovo dogodi. Nije moguće! Igram već devet meseci! Pitajte ostale igrače, sva četiri gren slema su odigrana, ja sam imao više od 80 partija, a sada smo u Aziji", rekao je Zverev.

Tu se nije zaustavio, nastavio je u istom ritmu.

"Dok ja u devet uveče trčim kao lud, vi sedite u tim udobnim stolicama", odbrusio je Zverev.

Nemac će u narednom kolu igrati protiv Davida Gofana.

 Kurir sport/J.M.

Kurir Navijači čekaju Novaka i Grigora