Legendarni španski teniser Rafael Nadal objavio je kraj svoje blistave karijere.

Ceo sportski svet  šalje poruke povodom povlačenja jednog od najboljih tenisera u istoriji, a oglasio i njegov najveći rival, srpski as Novak Đoković.

 "Rafa, jedan post nije dovoljan da iskažem poštovanje koje gajim prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione dece da počnu da igraju tenis i mislim da je to verovatno najveće dostignuće koje svako može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost, borbeni duh će se učiti decenijama. Tvoje nasleđe će živeti zauvek. Samo ti znaš šta si sve morao da pretrpiš da bi postao ikona tenisa i sporta uopšte. Hvala ti što si me toliko puta gurnuo do granice u našem rivalstvu koje je najviše uticalo na mene kao igrača. Tvoj strast za predstavljanjem Španije je uvek bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa Dejvis kup timom Španije. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj zvezdanoj karijeri", napisao je Đoković u emotivnoj objavi.

Jedan od najvećih tenisera svih vremena nije mogao više da pruži na terenu, povrede su ga potpuno poremetile u poslednje dve sezone. Poslednje mečeve u svojoj karijeri odigraće krajem novembra u dresu reprezentacije Španije, a čak i da ne uspe da se oprosti osvajanjem titule u Dejvis kupu, Rafael Nadal je iza sebe ostavio toliko priznanja

Najviše ćemo ga pamtiti po tome što je čak 14 puta osvajao Rolan Garos i nikada u istoriji nije se pojavio teniser koji toliko dobro igra na šljaci poput njega, dok su tu još i četiri pehara na US Openu, po dva na Vimbldonu i Australijan openu, Olimpijske igre 2008. i 36 mastersa.